Képviselő úr, minek magának ennyi fegyver?

2015.03.01. 22:32

Szombaton megírtuk, hogy a készenléti rendőrség lecsapott egy fegyvermániás jásziványi férfire, akinél kisebb arzenált találtak otthon. A férfi engedély nélkül tartott 3 gépkarabélyt, 10 kézifegyvert, 5 puskát, és úgy hatezer különféle lőszert. A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

A Szoljon.hu vasárnap délutáni cikke szerint a fegyverarzenál az egyik helyi képviselőé volt.

Hosszú évek óta képviselőként működik településünkön, szeretik, megbecsülik az emberek. Jó kedélyű emberről van szó, aki a hevesebb vitát sem nagyon szerette, nemhogy a veszekedést. Ő az az ember akit mindenki úgy ismer, hogy inkább a nyugalmat keresi, és nyugtatja az embereket, ha valamin összeszólalkoznak. [...] Azt tudtuk, hogy a traktorokat, a motorokat kedveli, bárki kérte segített a kiskereteket rendbe tenni, különösen az időseknek segített jó szándékkal.

– mondta a Szoljon.hu-nak Tari András polgármester.

A cikk szerint joggal vetődhet fel a kérdés, hogy a történtek mennyire veszélyeztetik a helyiek szubjektív biztonságérzetét, de a normakövető jásziványiak csak a képviselő miatt aggódnak, nehogy sokáig kelljen őrizetben maradnia. Csak azt nem értik, ha a képviselő ennyire odavolt a fegyverekért, miért nem szerezte meg a fegyvertartási engedélyt.