Miért kíváncsi a Fidelitas a tapolcai jobbikos testére?

2015.03.18. 11:33
Durvább negatív kampány ígértek a fideszesek a tapolcai időközi kampányra, mint amilyen Veszprémben volt. Most már nagyjából láthatjuk, mire gondoltak. A jobbikos jelöltet a tetoválásai, az MSZP-st pedig a jövedelme miatt támadja a Fidesz.

Már egy hónap sincs az április 12-i tapolcai-ajkai időközi választásig, így érthető, hogy kezd élesedni a kampány. Mint megírtuk, ennek a mostani választásnak az a különlegessége, hogy a Fidesz, az MSZP és a Jobbik jelöltje hasonló esélyekkel indul, vagyis mindenkinek két irányba kell támadnia.

Fideszesek korábban arról beszéltek, hogy "komoly csapásokat terveznek", és az ellenfeleket jobban fogják támadni, mint Veszprémben, ahol Navracsics Tibor és a stábja javaslatára fogták vissza a negatív kampányt. Az elmúlt napokban láttunk is egy példát, mire gondoltak.

Rig Lajos jobbikos jelölt testére.

A héten odáig is eljutottunk, hogy a Fidelitas felszólította vetkőzésre is a jobbikos jelöltet, "elő a tetkóval", de ne szaladjunk ennyire előre a történetben.

A PestiSrácok jelentkezett először azzal a felvetéssel, hogy van-e SS-tetoválása a tapolcai jobbikos jelöltnek. Értesülésükről videós interjúban kérdezték Rig Lajost. Ő áthatóan nem is értette a kérdést, de vetkőzni nem volt hajlandó (ami érthető, hiszen egy nyilvános fórum közepén készítették az interjút).

Ezután kezdett szürreális fordulatot venni a sztori, a Jobbik ugyanis közleményben sorolta fel, jelöltjüknek pontosan milyen tetoválásai vannak.

  • az egyik egy hun lovas figura,
  • a másik egy székely rovásírásos szöveg, 
  • a harmadik egy Árpád-sávos pajzs, 
  • a negyedik meg a házasságkötésére emlékeztető szöveg a "hűség" és "becsület" szavakkal. A két szó egy nonfiguratív, szív alakú mintával van összekötve, és az esküvőjének dátuma szerepel alattuk: "2011.06.25.

Ezek után a Fidelitas mozdult rá a témára.

Nincs helye gyávaságnak, elő a tetkóval!

című közleményükben a negyedik számú tetoválást szúrták ki: ez a két szó a náci SS jelmondata volt. (A Hitlert védő katonai osztag, az SS jelmondata pontosan úgy hangzott: "Becsületem a hűség".). A Fidelitas egész pontosan a nonfiguratív szívecskére lenne kíváncsi, ezért kéri vetkőzésre Rig Lajost. A Jobbik erre csak annyit reagált, hogy Rig Lajos tetoválásáról elmondta már, ami a publikumra tartozik, és azt, "hogy a Fidesz tévúton jár, amikor SS-fantomokat kerget. 

10413309 789391344484995 8825297925270117208 n
Fotó: Rig Lajos / Facebook

Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd este bekapcsolódott a vitába. A történtek alapján ugyanis megállapította, hogy a Jobbik jelöltje nem szalonképes, olyan lenne ő "az Országgyűlésben, mint a Jobbik a nemzetközi porondon".

A szocialistát is támadja a Fidesz

Miközben a Jobbikot a tetoválásával, az MSZP-st a jövedelmével támadja a Fidesz. A Magyar Hírlap írt arról múlt héten, hogy Pad Ferencnek havonta 840 ezer forint a jövedelme, és "négy álláshelye" is van, , amit az MSZP-s jelölt persze soha nem is titkolt. (Egyszerre a Mal Zrt. értékesítési vezetője, szakszervezeti vezetője, felügyelő bizottsági tagja és ajkai képviselő is.) 

Bár az még nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan mi a probléma, a Fidesz "álláshalmozónak" bélyegzi Padot. Gulyás Gergely kedden például így értékelte a helyzetet: a szocialisták jelöltje "nem feltétlenül a fizikai dolgozókért él, de az egészen biztos, hogy a fizikai dolgozókból él, méghozzá első osztályú álláshalmozóként". A szocialisták erre nem reagáltak semmit, így a támadásnak kisebb lett a hatásfoka, mint a jobbikosokkal kezdett csatának.