Rendőrre támadt egy férfi Örkényben, lelőtték

2015.03.18. 06:16

„Rendőri intézkedés közben támadt rá a körzeti megbízottra egy 37 éves férfi kedden a késő esti órákban Örkény külterületén. A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa a felfegyverkezett férfi támadását szolgálati fegyverével hárította el, melynek következtében a 37 éves férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen életét vesztette" − írja a rendőrség. 

A támadás körülményeiről, okairól a rendőrségi közleményből nem derül ki több, de az ügyben a további eljárását a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le. Így a rendőrség már nem is adhat további információt, kérdéseinkkel a főügyészséget kerestük meg.

Válaszukban azt írják, „egy körözött férfi fejszével rátámadt a vele szemben intézkedést kezdeményező, a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozó egyik rendőrre. A rendőr a támadás elhárítása végett szolgálati fegyverével a férfi kezére célzott lövést adott le, ami a mellkasán találta el. A lövés következtében a férfi a helyszínen életét vesztette".

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint az elsődleges adatok alapján a rendőri fegyverhasználat – önvédelemből – jogszerű volt.

A romasajtoközpont.hu információi szerint a férfi családja vizsgálatot szeretne, mert állításuk szerint nem teljesen úgy történt az eset, ahogy a rendőrség közleményében áll. Állításuk szerint a férfi fel kapott ugyan egy fejszét miközben a házból menekült a rendőrök elől, de azt futás közben elejtette.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport