Három évet kapott egy szegedi hajléktalan

2015.03.19. 10:28

Jogerősen három év fogházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a 44 éves hajléktalan férfit, aki 2013 júniusában úgy megvert egy férfit, hogy az egy héttel később meghalt, írja az MTI.

Az anyjával élő sértett a lakótelepre járt le italozni a hajléktalanokkal, és akkor is ittas volt, amikor az eset történt. A vádlottal összevitatkoztak, majd verekedni kezdtek. A 44 éves hajléktalan olyan erősen meglökte, hogy a sértett elesett, amikor pedig megpróbált felkelni, újra arcon ütötte, amitől a sértett a betonjárdára esett.

A férfi fejsérülése ellenére nem panaszkodott fájdalomra, hazament, másnap viszont már nem tudott felkelni, ezért mentőt hívtak hozzá. A kórházban a szakszerű ellátás ellenére a koponyasérülései miatt egy héttel később meghalt.

Az Ítélőtábla mostani ítéletével megváltoztatta az első fokú döntést, ami a hajléktalan férfira halált okozó testi sértés miatt hat év fegyházbüntetést szabott ki. A táblabíróság megfelezte a büntetést, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélte el a férfit.