Vizsgálja a rendőrség a váci polgármester fenyegetőzését

2015.03.26. 13:53

Ahogy azt mi is megírtuk, a váci polgármester berendelte annak a váci gimnáziumnak az igazgatóját és helyettesét, amelyik nem engedte el diákjait biodíszletnek a március 15-i állami ünnepségre.

Fördős Attila a Kettős Mérce blog akkori beszámolója szerint számon kérte az iskola vezetőségén a hazafias nevelést, és egyértelművé tette, hogy ha módjában állna, kirúgná őket. Mivel az önkormányzat csak az épület fenntartója, Fördősnek erre szakmai értelemben erre nem lett volna lehetősége. A váci polgármester a Hír TV-nek később azt állította, hogy ő csak tájékozódott, nem fenyegetőzött.

Az Origo értesülései szerint az ügyben rendőrségi nyomozás indult, miután egy állampolgár bejelentést tett. (A feljelentést az a Tényi István tette, aki korábban rendőrségi védelmet kért Simicska Lajos részére.)

A Pest megyei rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást, de mivel a főkapitány munkájából kifolyólag napi kapcsolatban áll Fördőssel, elfogultságot jelentett be. Az ügyet a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság veszi át.