Orbán és Gyurcsány ugyanarra veszi az irányt

BSIMO20140309027
2015.04.07. 08:08
Nem akármilyen hét vár Tapolcára és Ajkára. A választókerületet ugyanis az utolsó héten megszállják az országos politikusok is. A Fidesznek, a Jobbiknak és a baloldalnak is kiemelten fontos lenne a vasárnapi győzelem.

Vasárnap tartják Tapolcán és Ajkán az időközi választást, amelyet a fideszes Lasztovicza Jenő halála miatt írtak ki. Mint arról nem egyszer beszámoltunk, három jelölt, a fideszes, az MSZP-DK-s és a jobbikos jelölt is hasonló esélyekkel indul, és mindhárom oldalnak - más-más okok miatt - nagyon fontos lenne a győzelem.

Nem is csoda tehát, hogy a legmagasabb szintenken is bekapcsolódnak a kampányba. Vona Gábor Jobbik-elnök már többször járt a választókerületben, és segítette az egészségüggyel kampányoló Rig Lajost. Tóbiás József MSZP-elnök pedig március 15-én ünnepelt itt, és vitára hívta ki Orbán Viktort.

Az utolsó héten tovább fokozódik a hangulat. 

  • Kedden Gyurcsány Ferenc DK-elnök érkezik Ajkára, ahol az MSZP-DK-s jelölttel, Pad Ferenccel, illetve Schwartz Béla ajkai polgármesterrel közösen utcafórumot tart. 
  • Szerdán Botka László szegedi polgármester, az MSZP választmányának elnöke érkezik Tapolcára, ahol Pad Ferenccel fórumot is tart. Erre a rendezvényre a veszprémi győztest, Kész Zoltánt is meghívták.
  • A héten amúgy többször is feltűnik a választókerületben, szűkebb hazájában Mesterházy Attila volt MSZP-elnök is, aki kedden Tapolcán és környékékén, szerdán pedig Ajkán kampányol.
  • A héten, az előzetes tervek szerint csütörtökön pedig nem más érkezik Tapolcára, mint Orbán Viktor miniszterelnök, aki a fideszes Fenyvesi Zoltán kampányát szeretné megtolni. Múlt héten kiderült, hogy nem is akármilyen bejelentéssel érkezik a kormányfő: visszaadja Tapolcának azt, amit elvett, a város kórháza kapja vissza a korábban elveszített szolgáltatásait. 
  • Csütörtökön Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője is Tapolcán kampányol.

A választás tehát vasárnap lesz, itt olvashatja a cikkeinket az időközi voksolásról.