Semjén szerint nyilván egy érdekcsoport írta a KDNP-ellenes dalt

2015.04.08. 09:24 Módosítva: 2015.04.08. 09:36

Elmés választ adott Semjén Zsolt a Mandiner interjújában Stumpf Andrásnak arra a kérdésére, hogy mi a véleménye a vasárnapi zárva tartás miatt őt és a KDNP-t gyalázó, Baszódjál meg, KDNP című dalról. Semjén szerint 

Támadnak, tehát jó úton járok. (...) Nyilván egy érdekcsoport van emögött, amely a szabad vasárnap miatt indít támadást a kormány és persze a kereszténység ellen.

Semjén azt mondja, a szabad vasárnap százezer kereskedelmi dolgozó legelemibb munkavállalói jogát jelenti. Ez a legelemibb szociáldemokrata követelés, ezért is tartja bizarrnak, amikor ezt a baloldaliak és szakszervezetek támadják. A KDNP elnöke szerint azzal sincs baj, hogy csak a családi boltok lehetnek nyitva, mert

A család a családi boltban együtt van vasárnap. A cél tehát megvalósul. 

Az interjúban komoly teológiai vita bontakozik ki arról, hogy a vadászat, Semjén Zsolt szenvedélye vajon keresztényi cselekedet-e, és űzhető-e vasárnap, ha egyszer Ferenc pápa szerint az állatok is a mennyországba juthatnak. Az interjú csúcspontja ez: 

Riporter: VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos. 

Semjén: Ebben az esetben, ha ön eszik egy szelet rántott húst, akkor kannibál.