Mégsem lehet tüntetni Orbán Viktor háza előtt

2015.04.25. 10:44
Betiltotta a rendőrség azt a tüntetést, amelyet Juhász Péter Együtt-alelnök szervezett volna a miniszterelnök háza elé. A rendőrség szerint a tüntetés helyszíne lakóövezetnek minősül, és Juhász akciója sértené a kormányfő méltóságát, és zavarná az ott élők szabad mozgását.

Két Facebook-bejegyzés az Együtt-alelnök Juhász Pétertől:

  • április 24., 13:08: Lehet Orbán háza előtt demonstrálni. És fogunk is!
  • április 25., 8:55: Mégis betiltotta a rendőrség az Orbán háza előtti tüntetést.

Vagyis Juhász Péter túl korán örült, egy nap alatt megváltoztatta a rendőrség az álláspontját a miniszterelnök háza elé szervezett tüntetésről. Juhász szerint a betiltást azzal indokolják, hogy lakóövezetnek minősül a Cinege utca, ezért ott nem lehet demonstrálni.

A bejelentésben az szerepelt, hogy sajtótájékoztatót tartok, és levelet dobok be. Ez zavarná a miniszterelnök úr méltóságát és akadályozná a környezetében élőket szabad mozgásukban, veszélyt jelentene a gyerekek fejlődésére, és sérülne a magánélete.

Juhász megjegyzi, hogy amikor a romák lakta részeken "meghaltok cigányok" skandálás mellett köveket dobálva vonul a gárda, akkor ezek lényegtelen szempontok voltak. 

A tüntetést - amely legutóbb azért  nem mozgatott meg nagy tömegeket  - persze lemondja, megy tovább a jogi úton.  • Hírek
  • Hírek