Jenő
-3 °C
6 °C

Mégsem lehet tüntetni Orbán Viktor háza előtt

2015.04.25. 10:44
Betiltotta a rendőrség azt a tüntetést, amelyet Juhász Péter Együtt-alelnök szervezett volna a miniszterelnök háza elé. A rendőrség szerint a tüntetés helyszíne lakóövezetnek minősül, és Juhász akciója sértené a kormányfő méltóságát, és zavarná az ott élők szabad mozgását.

Két Facebook-bejegyzés az Együtt-alelnök Juhász Pétertől:

  • április 24., 13:08: Lehet Orbán háza előtt demonstrálni. És fogunk is!
  • április 25., 8:55: Mégis betiltotta a rendőrség az Orbán háza előtti tüntetést.

Vagyis Juhász Péter túl korán örült, egy nap alatt megváltoztatta a rendőrség az álláspontját a miniszterelnök háza elé szervezett tüntetésről. Juhász szerint a betiltást azzal indokolják, hogy lakóövezetnek minősül a Cinege utca, ezért ott nem lehet demonstrálni.

A bejelentésben az szerepelt, hogy sajtótájékoztatót tartok, és levelet dobok be. Ez zavarná a miniszterelnök úr méltóságát és akadályozná a környezetében élőket szabad mozgásukban, veszélyt jelentene a gyerekek fejlődésére, és sérülne a magánélete.

Juhász megjegyzi, hogy amikor a romák lakta részeken "meghaltok cigányok" skandálás mellett köveket dobálva vonul a gárda, akkor ezek lényegtelen szempontok voltak. 

A tüntetést - amely legutóbb azért  nem mozgatott meg nagy tömegeket  - persze lemondja, megy tovább a jogi úton.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?