Megbírságolták Habonyt és Vajnát

2015.05.07. 09:10 Módosítva: 2015.05.07. 09:13

A II. kerületi rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálta azt az esetet, amikor Habony Nemfőtanácsadó Árpádot és Andy Vajna kormánybiztost a sajtó lefotózta és levideózta, amint március végén a Fő utcában egy fekete Volkswagen kisbusszal áthajtottak egy záróvonalon, miközben egyikük sem volt bekötve.

Habony Árpád és Andy Vajna a fekete kisbuszban, az RTL Klub felvételén
Habony Árpád és Andy Vajna a fekete kisbuszban, az RTL Klub felvételén

Az Origónak a rendőrség azt válaszolta, hogy a kormánybiztos ügye közigazgatási bírság kiszabásával fejeződött be április 9-én, annak összegét azonban nem árulták el. Ahogy azt sem, hogy az autót vezetőt Habony Árpádnak mi lett a büntetése. Mint a lapnak írták,

miután a másik, ön által említett személy nem közszereplő, ezért az ő vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni.

Ugyanaznap a Volkswagent kisbuszt Tatabányán is szabálytalanságon kapták, akkor a sportcsarnok előtt a kanyarodósávban parkolt. A sportcsarnokban aznap kosármeccs volt, amit Habony Andy Vajnával és feleségével nézett meg. A Fő utcai és a tatabányai eset miatt az Együtt ifjúsági szervezetének ügyvivője tett feljelentést, Zentai András szerint az ügyben a BRFK kiemelt ügyek osztálya jár el, ahol őt nemrég tanúként hallgatták ki, az eljárás még folyik.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kié kisbusz, ami meglepő módon nem szerepel a Magyarország.hu gépjárműkeresőjében. Ahogy azt megírtuk, a TEK kérdésünkre azt válaszolta, hogy nem az ő birtokukban van az autó, ám a terrorelhárítóknak a törvény engedi, hogy hazudjanak a fedett kocsikról, ha kell.