Vizoviczki újra előzetesbe került

DEBRE20150114011
2015.05.07. 09:35

Újra előzetes letartóztatásba került Vizoviczki László, erősítette meg az MTI-nek Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Napi Gazdaság információját. A hivatalos közlés szerint V. László (az ügyészség nem írja ki a vezetéknevet) költségvetési csalás bűntette miatt a Fővárosi Törvényszéken folyó eljárásban április 16-tól ismét előzetesben van.

Az előzetes letartóztatásról  a Fővárosi Ítélőtábla döntött, miután  a házi őrizet ellen az ügyészség fellebbezett. Mivel az ügy bírósági szakban van, ennél részletesebb tájékoztatást az ügyészség nem nem adhatott a lapnak. 

A Napi Gazdaság csütörtökön azt írta: az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozót április 16-án budapesti családi házából szállították a Venyige utcai börtönbe. A lap szerint a táblabíróság egyetértett a főügyészség álláspontjával, ami szerint ha Vizoviczki László nem áll a legszigorúbb kényszerintézkedés hatálya alatt, akkor fennáll a szökés, elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának veszélye.

A rendőrségi korrupciós botrányban ismertté vált    Vizoviczki László ellen  tavaly augusztusban emeltek vádat  bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Az ügynek összesen 22 vádlottja van. Vizoviczki ellen akkor költségvetési csalás miatt is vádat emeltek - 33 társával együtt -, és abban az ügyben novemberben kezdődött meg a büntetőper a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint Vizoviczki László az 1990-es években prostitúciós szolgáltatást nyújtó vállalkozások révén vált ismertté a budapesti éjszakában, majd ismeretlen forrásból vendéglátó-ipari tevékenységbe fogott. Az illegális jövedelem növeléséért cégei megtévesztették az adóhatóságot, nem tettek eleget számlaadási kötelezettségüknek, rossz minőségű terméket hoztak forgalomba, illetve irreálisan magas árakkal dolgoztak.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott a rendszer hatékony működtetéséért ügyvédi segítséggel több tucat cégből álló gazdasági szervezetet hozott létre, és jó kapcsolatokat épített ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az V. kerületi kapitányság több vezető beosztású tisztjével és más hatósági dolgozókkal.

Vizoviczki László és társai vesztegetési ügyében az első tárgyalást január 14-én tartották zárt ajtók mögött, a Debreceni Törvényszéken. Március 17-én a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Vizoviczki László házi őrizetbe helyezéséről döntött. A vállalkozónak viszont viselnie kellett egy nyomkövető jeladót, amelynek segítségével a II. kerületi rendőrség ellenőrizhette, hogy nem hagyja-e el a számára tartózkodási helyként kijelölt családi házat.  • Hírek
  • Bankszámla