A Századvégtől visz ügyvezetőt Habony Londonba

2015.05.14. 14:07 Módosítva: 2015.05.14. 14:10

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lesz Habony Árpád új londoni vállalkozásának egyik ügyvezető igazgatója. A Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget Habony Arthur L. Finkelsteinnel alapította.

Lánczi Tamás
Lánczi Tamás
Fotó: Soós Lajos

Lánczi a lapnak azt mondta, Finkelstein fogalom a szakmában, megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen tudású és ekkora tapasztalatokkal bíró szakemberrel dolgozhat együtt, az ügyvezetői posztra való felkérést pedig óriási kihívásnak és lehetőségnek tekinti. A cég a világ számos országából számít megrendelésekre.

Ahogy azt szerdán elsőként megírtuk, miközben Habony a kormányoldal médiabirodalmának újjáépítését végzi, saját karrierjét is építgeti. Egy brit cégnyilvántartó adatai szerint a Fidesz háttérembere néhány hete jelentette be az Arthur J. Finkelsteinnel közös cégét. Finkelstein saját 1972 óta működő cégével szállt be a közös üzletbe. Az amerikai szakértő évek óta segíti a Fidesz–KDNP választási kampányait.

A londoni székhelyű, idén április 15-én bejegyzett Danube Business Consulting Ltd.-ben mindkét fél 2500 font értékű részesedéssel rendelkezik. A társaság igazgatója a 46 éves Laczkó Gyula, aki brit céginformációs adatok szerint 26 társaságban tölt be igazgatói posztot. 

És aki szintén a brit céginformációs adatok szerint a Cégalapítás.co.uk honlapot is üzemeltető Netnor Ltd. ügyvezető igazgatója. Laczkó a honlapjuk szerint hét éve érkezett Angliába, és a vállalkozása referenciáinak listája elég hosszú. Laczkó Gyulát az RTL híradójának sikerült megszólaltatnia, ő azt mondta, nem ismeri a Danube Business tulajdonosát.

A Napi Gazdaság szerint Arthur J. Finkelstein az amerikai választási tanácsadás doyenje, a New York állami Republikánus Párt tanácsadója. Számos kampányt vezetett világszerte, kiemelt működési területének számít az Egyesült Államok, Kanada, Izrael és Kelet-Európa. Szakterülete a közvélemény-kutatás, kampánystratégia-alkotás, médiavásárlás és kampánytanácsadás. Már Richard Nixon 1972-es kampányában is részt vett, nagy szerepe volt Ronald Reagan 1980-as győzelmében, és előmozdította George Pataki politikai karrierjét is.