Több embert is megtámadott az utcán a combinós gyilkos

2015.05.21. 11:19 Módosítva: 2015.05.21. 11:30

Elkezdődött a pere a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak, aki tavaly a villamos elé lökött egy nőt a Margit hídnál. A nőt halálra gázolta a szerelvény. 

A bíróságon a 42 éves férfi elismerte bűnösségét, de azt mondta: nem akart gyilkolni. A férfi ellen emberölés miatt emeltek vádat, de korábbi ügyeit egyesítették, így garázdasággal, rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolják.

Az annak idején nagy felháborodást kiváltó ügy részleteit az ügyész ismertette. A férfi korábban jogi egyetemre járt, csak három vizsgája hiányzott az abszolutóriumhoz, és dolgozott Londonban is. Az utóbbi években hajléktalan és alkoholista volt. A Margit híd budai hídfőjénél élt az utcán. Nyugtalanító, hogy korábban több olyan ügye volt, amikor az utcán ismeretleneket támadott meg. Mintha az események szükségszerűen vezettek volna a tragikus végkifejlethez.

  • Tavaly június elején szabadult legutóbbi büntetéséből. Még abban a hónapban bement egy II. kerületi élelmiszerboltba, ahol előbb cuktot öntött a szájába a pultra kirakott cukortartóból, majd az üzletajtó előtt kiabált, távozóban pedig egy vevőt félrelökött. Később visszatért az üzletbe, hangosan kiabált az eladónak, akit meg is ütött, de sérülést nem okozott. Emiatt garázdaságal vádolják.
  • Szintén tavaly júniusban megrúgott a Margit híd budai hídfőjénél egy a hídról érkező gördeszkázót. A deszka elrepült, áthajtott rajta egy autó és a gördeszka eltört. A gördeszkázó nem esett el, nem sérült meg.
  • A Margit híd budai hídfőjénél, a HÉV aluljárójában ugyancsak júniusban részegen üvegekkel dobálózott, molesztálta a járókelőket. Egy utcazenész felé is dobott üveget, neki a felpattanó üvegszilánktól megsérült a lába.
  • Szintén tavaly júliusban részegen, fején egy festékes vödörrel mászkált az utcán. Zavart állapota miatt bevitték a pszichiátriára. 

A pszichiátriáról július végén engedték ki az orvosok azzal, hogy ne igyon alkoholt. A férfi visszament a Margit hídhoz, és rögtön azzal ünnepelte meg "szabadulását", hogy t öményet ivottMásnap részegen a 4-es és 6-os villamos megállójában derékon rúgott egy nőt, aki az érkező villamos elé esett. Az asszony több mint húsz sérülést szenvedett el, és a helyszínen meghalt.

A gázolás után a férfi is hangosan kiabált a villamos vezetőjének, hogy tolasson hátra, mert a sínekre esett asszonyt nem tudták kiszabadítani.  A férfit az utasok fogták le, majd átadták a rendőröknek.  Vallomásában nem tudott pontos magyarázatot adni arra, hogy az idős nőt miért rúgta meg. Azt mondta, az idegesíthette fel, hogy a megállóba később érkező nő más várakozó utasok elé állhatott.

A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát, kitör belőle az igazságérzet és eszerint cselekszik. A tárgyaláson úgy fogalmazott: bánja a bűncselekményeket, amelyeket józanul nyilvánvalóan nem követett volna el.    

Korábban a  Biszku-filmmel ismertté vált dokumentumfilmes, Skrabski Fruzsina a Facebookon azt írta:  a gimnáziumban a barátja volt a férfi, aki aztán "lassan megőrült". Mindenki próbált neki segíteni, de nem lehetett. Kényszergyógykezelni se lehetett. Skrabski Fruzsina is azt a kérdést tette fel, hogy m iért nem lehet az ilyen embereket kezeltetni, miért kellett megvárni, hogy ez a tragédia megtörténjen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport