A Fidesz bevetette a nehéztüzérségét a Jobbik ellen

D KOS20140325012
2015.05.30. 15:59

Németh Szilárdot, fideszes országgyűlési képviselőt, a kormány rezsibiztosát − miután sikerrel gyűrte maga alá a magas rezsit −, most ráküldték a Jobbikra, hogy szombati sajtótájékoztatókon marcangolja darabokra a megvadult jobbereket, Néppárt Gábor elnökkel az élen.

Orbán Viktor tegnapi évértékelőjében végre néven nevezte a mumust: arról beszélt, hogy a Jobbik ki akar lépni az EU-ból, így mindenki ezt mérlegelje, amikor a pártra szavaz. Vona Gábor pedig mióta néppártra vette a figurát, úton-útfélen hangsúlyozza, hogy szó sincs arról, hogy ki akarnának lépni, ők csak a csatlakozási szerződést tárgyalnák újra. Ráadásul népszavaznának róla.

Egy nap telt el Orbán beszéde óta, a Fidesz azonnal meghirdetett a Képviselői Irodaházba egy szombat délutáni sajtótájékoztatót, melyről az értesítést nekünk 40 perccel az időpont előtt küldték meg. Így aztán gondolom tömegek sorakoztak, hogy meghallgassák Rezsi Szilárdot, aki Orbán ukázát követve rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette:

Vona Gábor, a Jobbik elnöke félrevezeti az embereket és, ha a pártja érdekei úgy kívánják simán hazudnak.

Majd hozzátette, hiába mondta azt Vona Gábor korábban a parlamentben, majd ma a Jobbik kongresszusán, hogy soha nem beszélt arról, hogy ki kellene lépni az Unióból; sajtóban megjelent idézetek állnak rendelkezésre − például három évvel ezelőttről −, hogy bizony azt mondta. Végül egy mesteri, ösztönös húzással a kommunistákhoz hasonlította a Jobbikot.

Kész. Ennyi volt. Mehet szépen mindenki haza, a Jobbiknak annyi, egy kemény fideszes arról beszélt ma, hogy az egyik ellenzéki politikus mást mondott három évvel ezelőtt, mint ma.

Beszélt-e Németh Szilárd a Jobbikról tartott sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferencről?