Alfréd
-2 °C
2 °C

78 éves férfi halt meg a strandon Szolnokon

2015.06.08. 14:18

Meghalt egy 78 éves férfi szombaton a szolnoki Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdőben, írja az MTI. Valószínűleg rosszullétet követően került víz alá az idős férfi, akit egy helyszínen lévő végzős orvostanhallgató, majd egy órán keresztül a kiérkező mentők próbálták meg újraéleszteni, sikertelenül.

Az újraélesztés során nagy mennyiségű vizet találtak a férfi tüdejében és a gyomrában, de a kórbonctani vizsgálat végéig nem lehet tudni, hogy a férfi vízbe fulladt vagy rosszullét miatt halt meg.

Debrecenben egy 26 éves férfi fulladt bele a Látóképi-víztározóba. A Dehir.hu szerint a férfi vasárnap délután beúszott a tó közepére, majd elmerült. A búvárok három órával később hozták felszínre a holttestét.

Szemtanúk szerint mielőtt elmerült, segítségért kiáltozott. Akik segítségére siettek, már nem értek oda időben, hiába merültek le, nem találták meg a fiatalembert. A haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a debreceni rendőrkapitányság.

A Látóképi-tó vízmélysége helyenként az 5-6 métert is eléri, emiatt, a feltételek hiánya és a víz ellenőrizetlen minősége miatt a tóban fürödni tilos, erre több helyen tábla is figyelmezteti az embereket. Szörfözni szabad, ezért Szörf-tónak is hívják a helyiek a víztározót. A szörfszakosztály vezetője a Debrecen Televíziónak korábban úgy nyilatkozott, a tóban a szörfösöknek is csak megmártózni lehet, mielőtt deszkára szállnak, nehogy szívgörcsöt kapjanak.

Megtalálták a csesztregi tóba fulladt férfit is: vasárnap délután egy társasággal át akarták úszni a tavat, a 22 éves férfi elfáradt, váratlanul elmerült.

A biztonságos fürdőzés szabályairól a rendőrség honlapján tájékozódhat. Ismeretlen vízterületen óvatosan mérjék fel a meder jellemzőit, a vízmélységet a fürdés előtt, írják többek közt.