Annyira betépett, hogy kihívta magához a rendőrséget a tarnaörsi kannabiszkirály

2015.06.17. 09:35

Nemcsak vadkender-ültetvényt, hanem kábítószer előállítására alkalmas laboratóriumot is találtak a rendőrök annál a tarnaörsi férfinél, aki annyira hallucinált, hogy kihívta saját magához a rendőrséget, adta hírül a Heves Megyei Főügyészség.

A 38 éves férfi ügyében most termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat.

Az eset 2014. október 17-én kora hajnalban történt, a rendőrséget azzal hívta ki a férfi, hogy betörők járnak a házában. A járőrök a ház utcai kapuját zárva találták, de annyi rögtön feltűnt nekik, hogy 

az utcára egy kabát, készpénz és egy plüssmackó volt kidobva, a lakó pedig a lefüggönyzött szobában segítségért kiabált.

Mint kiderült: a saját maga által előállított drogtól hallucinált a férfi, akit egyedül találtak meg az épületben, önkívületi állapotban.

Hétszeresen haladta meg

Miközben a mentő a gyöngyösi kórházba szállította, kiderült, bekamerázott házának melléképületében vadkendert termeszt és dolgoz fel. Az erre szolgáló helyiségben a rendőrök 17 tő kannabiszt, a növények neveléséhez szükséges eszközöket, valamint a kábítószer előállításához használatos felszerelést találtak.

A későbbi szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lefoglalt vadkender delta-9-THC hatóanyagtartalma több mint hétszeresen haladja meg a kábítószer csekély mennyiségének felső határát.

A Hevesi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a férfira próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki, és rendeljék el pártfogó felügyeletét. A kannabiszt és a feldolgozásához használt műszaki berendezéseket lefoglalták, az elkövető pedig fizetheti a 360 ezres bűnügyi költséget is.