Milliárdos tartozások miatt feljelentést tett az esztergomi önkormányzat

2015.06.18. 08:06

Az előző vezetés milliárdos tartozást hagyott hátra maga után, emiatt egyelőre kevés a pénz a fejlesztésekre, több ügyben feljelentést tettek - idézi az MTI Romanek Etelka, Esztergom fideszes polgármestere Napi Gazdaságnak adott interjúját.

A több évre visszanyúló követelések - a kifizetetlen számlák, késedelmi kamatok, perköltségek és szakértői díjak - milliárdos kiadással terhelték az önkormányzatot. Számos esetben olyan jellegű ügyekkel szembesültek a korábbi ciklus dokumentumainak áttekintésekor, amelyek miatt feljelentést kellett tenniük, elsősorban beruházásokhoz, ingatlankezelésekhez kapcsolódó tevékenységek miatt.

Mint mondta, sok ügyben eltűntek az ügyiratok, szakértői vélemények, amelyeket nem könnyű, vagy sokszor lehetetlen pótolni.

A polgármester arról is beszélt, hogy az őszi önkormányzati választás után

a mai napig kerülnek elő új dokumentumok és ügyek,  amelyek kezdete akár öt, hat, hét évre nyúlik vissza.

Romanek Etelka közölte: saját forrásból fejlesztésre csak 1,7 milliárd forintot tudtak elkülöníteni a város költségvetésében az örökölt terhek miatt. 

A lapnak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta, hogy két büntetőeljárásban hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen elkövetővel szemben folytatnak nyomozást.