Ford Mustanggal jár a sétálóutcába a jobbikos

2015.07.01. 16:18

Takács Richárd, a Jobbik kaposvári önkormányzati képviselője rendszeresen behajt a város központjában található sétálóutcába, mert ott lakik.

A Kaposvármost már korábban felfigyelt a hivalkodó szürke-fekete sportautóra, merthogy annak – akkor még számukra is ismeretlen – tulajdonosa nagy ívben tesz a gyalogos zónára, és neki tetsző napszakban hosszasan foglalja a helyet, jóllehet húsz méterrel arrébb szabályosan is parkolhatna.

A lapnak már nem kell találgatnia, ki lehet a város bunkó parkolási bajnoka, a jobbikos maga jelentkezett a lapnál, azt állítva, hogy neki engedélye van a sétálóutca használatára, mert ott található a lakása és az ügyvédi irodája.

Takács rendőrségi feljelentést is tett a közteresek ellen. Facebook bejegyzésben tette közzé, hogy évek óta háborítatlanul járt ki-be a kocsijával a gyalogosok között, most pedig egyszer csak vegzálni kezdték emiatt. Június 25-én szakadt el cérna, amikor csak egy „ügyintézéshez fontos iratért és, hogy könnyítsen magán", 5-8 percre fellépett a lakásába. Az önkormányzati képviselő szerint a közterület-felügyelők meg akarták büntetni, de kisebb vita után ő elhajtott. Ezután feljelentést tett hivatali visszaélés miatt.

mustang01
Fotó: Kaposvarmost.hu

A helyi újság viszont nem hagyta annyiban, és kiderítette: Takács soha nem kapott behajtási engedélyt, nem is kaphatott az önkormányzat vonatkozó rendelete miatt. Az önkormányzati rendelet szerint ugyanis a város belső, védett övezeteire csak eseti behajtási engedély adható ki, ami „15 percre, de legfeljebb a feladatellátáshoz szükséges időtartamra, a lakossági behajtási engedély a lakcímre történő bejutáshoz szükséges időtartamra jogosít be- és kihajtásra, de a Védett övezetben történő várakozásra nem".

A közterületesek idén májusig csak figyelmeztetésben részesítették a rendelet megsértőit, de azóta már eljárást is indítanak a sétálóutcai parkolókkal szemben, akik pénzbírságra számíthatnak.

A képviselő a Kaposvármost újabb cikkére is reagált:

A lakájmédia válasza a feljelentésemre. Majdnem összecsinálom magam :D

Posted by Takács Richárd on Monday, June 29, 2015