Mától ellenplakát köszönti Orbánt Felcsúton

2015.07.01. 12:14

Megígértük, megcsináltuk. Ma kikerültek az első plakátok az országban. Ezek Felcsúton és Alcsúton vannak, a többit keressétek meg:)

- ezzel a szöveggel adta hírül a Vastagbőr a Facebookon, hogy kikerültek az utcákra a kormány bevándorlóellenes plakátkampányára válaszoló ellenplakátok. Került belőle Orbán Viktor szülőfalujába, Felcsútra és Alcsútra is.

Ahogy azt megírtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr akciójában első körben 500 plakátot helyeznek ki szerdán az utcákra. Közösségi finanszírozásból 33,3 millió forint gyűlt össze az ellenplakátokra, amikből 10 változat készült. Mintegy 250 darabot Budapesten tesznek ki, a többit szétszórják az országban. A plakátokból angol nyelvű változat is lesz, ezek többségét a Ferihegyi út mentén teszik ki, de lesz egy-egy plakát Londonban és Bécsben is.

A felcsúti plakát pikáns módon Simicska Lajos Publimont nevű cégének plakáthelyére került ki. Ez különösen rosszul eshet a miniszterelnöknek azután, hogy Simicskával tavasszal összerúgták a port. A felcsúti polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem fogják bántani a helyiek az ellenplakátot, de néhány helyi úgy vélte, hogy nem sokáig marad majd a helyén.