18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fogtam a szikémet, és felvágtam a lábam

2015.07.31. 00:28

Seres Istvánnak vasárnap éjjel hasogatott a jobb lába. Még három hétbe telt volna, mire visszamehet a kórházba, úgyhogy inkább kiment a kertben álló faházikóba, megfogta a szikéjét, és kiszedett a lábából egy vérrögöt.

Szerdán jelent meg az önműtő férfi története a Sonline.hu-n, akinek nem tetszett, hogy a kaposvári kórház várólistáján augusztus 19-ére kapott csak helyet. De mielőtt belemennénk, hogy mit is kell tudni Seres Istvánról, hallgassuk meg tőle, hogyan vágta fel a saját lábát vasárnap éjjel – figyelem, csak erős idegzetűeknek:

Hogyan lehet megműteni a saját lábunkat?

Na de mit kell tudni erről a nagyatádi férfiról?

Seres István mozgásszervi betegséggel született, tizenkét évig paraúszóként versenyzett. A nyolcvanas években kezdett jogvédelemmel foglalkozni, azóta is segít másoknak peres ügyekben (mint nem hivatalos ügyvéd), de azt mondja, ezért pénzt nem fogad el. Jelenleg is sportol, a Soproni Sólymok kerekesszékes kosárcsapatában. Keveset tud sétálni, alapvetően elektromos mopeddel közlekedik, felesége és ő is rokkantnyugdíjas.

Elmondása szerint még júniusban, az egyik kosármeccsén érezte meg a fájdalmat a jobb lábában, és mivel évekkel ezelőtt volt már vérrög a hasfalában, amiket kioperáltak belőle, eszébe jutott, hogy akkor hasonló fájdalmat érzett. Kapott beutalót a kaposvári Kaposi Mór kórházba, de az orvosi szakvélemény szerint nem volt szüksége azonnali beavatkozásra, ezért egy szeptemberi időpontot adtak neki, akkor tud visszamenni ultrahangra.

Még aznap, egy nagyobb veszekedés után adtak neki egy korábbi időpontot, augusztus 19-re, amit végül nem várt ki, mert vasárnap éjjel annyira fájt a lába, hogy attól félt, a vérrög elindul felfelé, vagy egyszerűen megállítja a keringést a lábában.

Fotó: Index.hu

Seres többször is kiemelte nekünk, senki se higgye azt, hogy ő szereplési vágyból műtötte meg magát: egyszerűen csak

spontán jött az ötlet, hogy megműti magát,

és csak azért beszél az önműtétjéről másoknak is, hogy felhívja a figyelmet a hosszú várólistákra és az orvoshiányra. A kórház holnapra ígért tájékoztatást, az egyik Somogy megyei orvos szerint viszont a veszélyes magánakciója és a kaposvári kórházra tett megjegyzései miatt akár még be is perelhetik őt.

A helyzetet pedig bonyolítja, hogy Seres Istvánról 2002-ben kiderült, hepatitis C-fertőzött, ezért a vérrögtől kezdve a műtéti eszközökön át mindenre különösen ügyelnie kellett, ezeket nem dobhatja egyszerűen a kukába. Szóval adta magát a kérdés: mit kezdett a története bizonyítékaival, például a vérröggel?

Válasz a videóban:
Mi történt a fertőzött vérröggel?

Ettől függetlenül – nem meglepő módon – sem ő, sem az orvosok nem ajánlják ezt a megoldást senkinek.

Egy kérdés persze még hátravan:

miért nem hívta ki a mentőt vasárnap éjjel?

Azt mondta, egyszer már volt egy rossz élménye a mentőkkel, amikor egy fejsérülés miatt éjjel hívott egy autót és bevitték a kórházba, de ott hét óra várakozás után azt mondták, nincs semmi komoly baja, majd pizsamában hazaküldték. És annyira nem akart még egy ilyet, hogy valójában eszébe sem jutott mentőt hívni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport