Egy újabb börtönőrt gyanúsítottak meg a szegedi bántalmazással

2015.08.08. 09:59

A Szegedi Nyomozó Ügyészség pénteken egy újabb embert hallgatott ki gyanúsítottként a szegedi diáklány bántalmazásával kapcsolatban, közölte szombaton a Csongrád Megyei Főügyészség. Ez az ember, ugyanúgy, mint az ügy első gyanúsítottja, a Szegedi Fegyház és Börtönben börtönőrként dolgozott.

Az ügyészség gyanúja szerint bekapcsolódott a másik börtönőr és a lány társasága közti dulakodásba, és a kollégájával együtt testszerte bántalmazták a migránsnak vélt, kubai származású férfit, aki egyébként magyar állampolgár.  Azzal is gyanúsítják, hogy még egy másik embert is bántalmazott, mielőtt elhagyta a helyszínt.

Az egyetemista lányt és társait július 18-án 22 óra 35 perc körül az Újszegedi Partfürdőnél támadták meg. A lány súlyos sérüléseket szenvedett, az arccsontja eltört.

Pár nappal később derült ki, hogy a szegedi Csillag egyik börtönőre, S. Vilmos lehet az egyik tettes. A férfit őrizetbe vették, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják. A gyanú szerint ugyanis azért esett neki a lánynak, mert az védeni próbálta kubai félvér barátját, akiről S. Vilmos azt hitte, hogy bevándorló, és ezért beszólt neki. A férfi mellett nemrég nyílt levélben álltak ki a barátai, szerintük soha nem lenne képes nőt megütni.

A most kihallgatott másik börtönőrt nem közösség tagja elleni erőszakkal, hanem csak csoportos garázdasággal gyanúsítják, nála ugyanis nem merült fel adat arra, hogy a tettét bármilyen módon motiválta volna a kubai születésű fiú származása, mondta az MTI-nek Szanka Ferenc, az ügyészség szóvivője.

A börtönőr szolgálati viszonya az eset után megszűnt, de szabadlábon védekezik.

Van egy harmadik férfi is, aki részt vett a bántalmazásban, őt még keresik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport