Már fotóval keresi a rendőrség a szír fiút

2015.08.15. 18:18

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri annak a 13 éves szír fiúnak a megtalálásához, aki augusztus 4-én tűnt el a röszkei határátkelőhely közelében.

Pénteken írtuk meg, hogy eltűnt a fiú: az erdőben bujkált, amíg a bátyját elfogták, és a testvére hiába szólt, hogy az öccse is a közelben van, ezt a rendőrök nem értették, és elvitték őt egyedül.

Léderer András, menekülteken segítő önkéntes jelentette az esetet a rendőröknek hétfőn, amikor tudomására jutott. Az önkéntes pénteken úgy tudta: a rendőrök nem kérték be a pályaudvarok kameraképeit, a gyereket nem kezdték el keresni.

Az eltűnt fiúról szombaton közlemény jelent meg a police.hu-n, eszerint Mohamed Sultan Al Alosh érvényes saját névre kiállított útlevéllel rendelkezik. Közölték a fotóját és a személyleírását is: körülbelül 150 cm magas, kövérkés testalkatú, barna bőrű, barna hajú, kékeszöld szemű, alsó ajka alatt egy anyajegy található. Aki tud róla, itt találja az elérhetőségeket, ahol jelentkezni lehet az információval.