Pofátlan átverés: ezzel a kamujeggyel vertek át egy menekültet Szeged és Pest között a vonaton

2015.09.09. 20:57

Ma délután 6 körül befutott a Keleti pályaudvarra a Migration Aid aktivistáihoz egy szír férfi, aki egy olyan, valószínűleg közvetve vagy közvetlenül a MÁV-tól származó jegyet lobogtatott, amit még most is nehéz elhinni. Íme:

Fotó: Ámon Kata

A szír férfi Röszkéről jött Budapestre, egyelőre nem tudjuk, melyik járaton verték át ennyire csúnyán. Délután ért a fővárosba. A Keletinél dolgozó egyik önkéntes beszélt vele arabul, neki mutatta meg a jegyét. 

Megkérdezte, mikor indul a vonat. Mondtuk neki, mostanában biztos nem. 

– mondta az arabul beszélő önkéntes a Indexnek. A férfi úgy tudta, hogy a kalauz adta el neki a jegyet. De persze lehet, hogy egy csaló adta kalauznak ki magát.

A fecni tetején látható bárca kifejezés egyébként igazolást jelent. Ez a lap hivatalosan arra lenne jó, hogy ha vasúton utazó reklamál a kalauznál, kitöltik, hogy mondjuk le volt hányva a bőrülés, ezzel pedig mehet reklamálni a MÁV-irodába, hogy kéri vissza a pénzét. Egyik MÁV-nál dolgozó forrásunk szerint "bárki csinálhatja ezt, akár takarítók, akár kocsivizsgálók, mert ilyen bárcatömbhöz jutni nem nehéz, tehát valószínűleg nem is kalauz az illető". 

A szír fiúnak ehelyett kitöltötték, mintha négy fő számára menetjegy lenne Bécs érintésén át Münchenbe. Az ára 120 euró volt, ami elég jutányos ár lenne, kár, hogy most nem mentek vele semerre.