Kiborultak a Röszkén szolgáló rendőrök

2015.09.12. 18:15

Na, ebből semmi nem igaz, azt esszük és isszuk, amit magunknak veszünk/viszünk

- mondta az Indexnek érhető módon név nélkül nyilatkozó, Röszkén szolgálatot teljesítő rendőr, miután elolvasta, hogy az ORFK szerint naponta 5000 kalóriát tartalmazó ételt kapnak a déli határszakaszhoz vezényelt rendőrök. Az ORFK szóvivője szerint a két váltásban dolgozó rendőrök naponta háromszor étkeznek, ami azt jelenti, hogy egyszer meleg és kétszer hideg élelmet kapnak.

Az ORFK közlésén felháborodott rendőr azt mondta az Indexnek, több hete vannak odavezényelve, de eddig még semmilyen ételt vagy italt nem kaptak a rendőrségtől. Elmondása szerint volt olyan, hogy a 16-18 órás szolgálatban megéheztek vagy megszomjaztak, ilyenkor rádión kértek ételt és vizet, de soha nem történt semmi. 

Ha a közelben nem tudnak maguknak ételt és italt venni, akkor ott dolgozó vagy arra járó emberektől kérnek mondjuk vizet. Azt mondta, a szolgálati törvény szerint ha nem a szolgálati helyükre vezénylik őket, akkor 4 óra munka után napidíj és ellátás is járna nekik, de egyiket se kaptak eddig.

Azt mondta, lehet, hogy vannak olyanok, akik tényleg kapnak ételt, de ő és a kollégái se találkoztak még ilyennel. Megkérdeztük az ORFK-t is, hogy mit szólnak a panaszokhoz. Ha érkezik válasz, közzétesszük.

Eközben a delmagyar.hu azt írja: „Makula György, az ORFK kommunikációs szolgálatának főosztályvezető-helyettese cáfolta azt a hírt, hogy akadozna a rendőrök ellátása a déli határon... a főosztályvezető-helyettes egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, terveznek-e a rendőrségnél szabadságstopot, amennyiben elrendelik a válsághelyzetet."  • Hírek
  • Hírek