A Fidesz Velencére, az MSZP és a Jobbik a határhoz megy

2015.09.15. 09:16

Jövő hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka, a frakciók szokás szerint előtte megtartják az évadnyitó ülésüket. Mint mindig, most is vidékre vonul minden képviselő-csoport:

  • A Fidesz az eddigi hírek szerint szerdán Velencén tartja a frakcióülését. A háromnaposra tervezett ülésen Orbán Viktor zárt ajtók mögött értékeli az utóbbi időszak eseményeit, és az őszi stratégiáról, várható döntésekről is beszélni fog.
  • Az MSZP Szegeden tarja az évadnyitót szerdán és csütörtökön. A szocialisták Tóbiás József elnök-frakcióvezető értékelője után megbeszélést folytatnak Borka László szegedi MSZP-s polgármesterrel és a MigSzol szegedi tagjaival is.
  • A Jobbik szintén szegeden tartja a háromnapos kihelyezett frakcióülését. Az ülés Vona Gábor előadásával kezdődik, az elnök-frakcióvezető áttekinti az elmúlt időszakot és iránymutatásokat fogalmaz meg, majd ezeket megvitatják a képviselők. A tanácskozáson az európai parlamenti munkáról ad számot Morvai Krisztina és Balczó Zoltán is.

Mindhárom frakció legfontosabb témája természetesen a menekülthelyzet lesz. Az MSZP és a Jobbik is jelezte, hogy a képviselőik közösen ellátogatnak Röszkére, és felkeresik a szerb-magyar határt.