Befejezték a nyomozást a kaposvári trafikgyilkosság ügyében

2015.09.24. 08:05 Módosítva: 2015.09.24. 08:18

A rendőrség befejezte a nyomozást a kaposvári dohányboltban elkövetett gyilkosság ügyében, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Somogy Megyei Főügyészségnek.

Április 22-én este egy 19 éves férfi több késszúrással ölte meg az üzlet 21 éves alkalmazottját. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 19 éves sántosi férfi ellen.

B. Pétert a városban kiépített kamerarendszer, és a lakosság segítségével fogták el másnap Kaposváron. A férfi beismerő vallomást tett. Előzetes letartóztatását április 25-én rendelték el.

A fiatalember előre eltervezte, hogy kirabol egy dohányboltot, mert új életet akart kezdeni. Előre kigondolta azt is, hogy késsel fogja megfenyegetni az eladót, amit ha szükséges, használni is fog.

A férfi április 22-én este háromnegyed hat körül lépett be a boltba a késsel. Megfenyegette az eladónőt, aki odaadta neki a pénzt és az üzlet kulcsait. A férfi ezután többször megszúrta, majd bezárta a boltot és elmenekült. A fiatal nő a helyszínen életét vesztette.

A kaposvári trafikos gyilkosság után az üzlet tulajdonosa levette a bolt kirakatát elfedő fóliát, ami miatt kívülről nem lehetett látni, mi történik az üzletben. A  város polgármestere és több ellenzéki párt is követelte, hogy módosítsák azt a szabályt, ami szerint a 18 év alattiak védelmében le kell sötétíteni a dohányboltok kirakatát. Az eset miatt Rogán Antal be is nyújtott egy módosító indítványt, és ismét vita indult a halálbüntetésről.  

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport