16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Lagzi Lajcsi 30 millió körüli közüzemi díjat csalhatott el

2015.09.24. 17:36 Módosítva: 2015.09.24. 19:15

A kedden őrizetbe vett Lagzi Lajcsi mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10 és 5 évig a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette - közölte a Budaörsi Járási Ügyészség.

Galambos Lajos és felesége, valamint egy harminckilenc éves férfi 30 napos előzetes letartóztatását indítványozta a Budaörsi Járási Ügyészség. A zenészt és társait lopással és vesztegetéssel gyanúsítják.

A Népszabadság májusi cikkében számolt be a gyanúról, ami alapján akkor házkutatást is tartottak a zenésznél, akit kedden őrizetbe vettek. Az Origo úgy tudja, hogy a lakóparkban van egy gipszkartonnal leválasztott szoba, aminek segítségével havonta 1-2 millió forint áramköltséget spóroltak meg. Az ingatlanokat reklámjában is szerepel a 30 százalékos energiamegtakarítás. A portál információi szerint más módszerrel, de Galambos mocsai házában is csökkentették a villanyszámlát.

A hatóságok becslése alapján ezzel 3,5-30 millió forint kárt okozhattak a közüzemi szolgáltatóknak.

2014 októberében a tatai apartmanparkban ellenőrzést végzett az áramszolgáltató. A most letartóztatott gyanúsítottak közül kettő több százezer forint készpénzt ajánlott az ellenőröknek, ha a jegyzőkönyvben nem a valós állapot szerepel majd. Ez a mocsai lakóháznál is megismétlődött.

„Jól bánnak velem, olyan az egész, mint egy gyermektábor, de ez egy kényszerpihenő, most valami olyanért vagyok rácsok mögött, amit nem követtem el. Két órán át érveltem, és két perc alatt lesöpörték." – mondta Lagzi Lajcsi a Blikknek, miután előzetesbe helyezte a bíróság.

A tárgyalás szünetében Lajcsi bilincs nélkül, mosolyogva jött ki a teremből, annyit mondott az újságíróknak: "Elnézést, most mindenen spórolok" -  aztán kiderült, hogy csak rövid szünetet tartott a bíróság, mert nem sokkal utána a visszavitték a terembe.

A Bors szerint legalább hat-hét nagy értékű terepjárót, limuzint foglaltak le tőle. "Amióta Lajcsi idejött, szinte már minden az övé. A temető felé vezető utat is lezárta, behálózta a birtoka. Ötszáz méterre volt innen, az imahellyel együtt, most csak körbe lehet menni, öt kilométer az út. Mindenkit ismer, mindenütt voltak kapcsolatai" - nyilatkozta a lapnak egy szomszéd.   • Tippek
  • Hírek