Őrizetbe vették Lagzi Lajcsit

2015.09.22. 19:13 Módosítva: 2015.09.22. 21:19

Rendőrök intézkedtek hétfőn reggel a Komárom-Esztergom megyei Mocsa egyik luxusvillájában: a Feol.hu szerint Lagzi Lajcsit, vagyis G. Lajos mulatóssztárt, egy nőt és egy fiatalabb férfit vittek el. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a lappal, hogy büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen lopás és vesztegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, és szeptember 22-én a büntetőeljárás kapcsán egy 54 éves férfit és 49 éves mocsai nőt, valamint egy 39 éves táti lakost otthonukban elfogtak és előállítottak a főkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették őket.

„A két férfi és egy nő a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat. A házkutatás és a kihallgatások jelenleg folyamatban vannak” – közölte a rendőrség. 

Egyelőre az őrizetbe vételt rendelték el, ami 72 órán át tart. Ezalatt van lehetősége a hatóságnak eldönteni, hogy szükséges-e a további kényszerintézkedés elrendelése - fűzte hozzá a rendőrségi szóvivő.

A Népszabadság korábban azt írta, a zenész mocsai birtokán, a Mocsa Öregtó Kft. közeli telephelyén és a hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak.

A rendőrség akkor házkutatást is tartott: azt mondták, ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, a gyanú pedig vesztegetés. Galambos Lajos májusban azt nyilatkozta a lapnak, a plombákat sosem manipulálta és pláne nem vesztegetett meg senkit.

Lagzi Lajcsit egyelőre nem sikerült elérni telefonon.