Bandaháború része lehet a Kertész utcai lövöldözés

2015.10.03. 09:46 Módosítva: 2018.07.25. 14:36

Épp kibontakozó bandaháború lehet a két héttel ezelőtti belvárosi lövöldözés hátterében – írja a Blikk szombati száma. A gazdátlanul maradt Vizovicki-birodalom felosztása kezdődhetett meg a lap információi szerint.

Új arcok és új erővonalak jelentek meg a budapesti éjszakai életben

– írja a Blikk. Úgy tudják, hogy a balhé közvetlen oka az volt, hogy a jelenleg szökésben lévő Petri Róbert egy rokonát néhány nappal korábban kidobták a klubból, de az egyik érintett a lapnak azt mondta, más is lehet a háttérben.

Ahogy korábban  írtuk , szeptember 20-a vasárnapra virradóra  egy 10-15 tagú társaság tagjai szóváltásba keveredtek a  VII. kerületi Fészek Klub   biztonsági embereivel, ebből dulakodás alakult ki és gumilövedékes fegyverek is eldördültek.  Az összetűzésben  egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A rendőrség időközben több elkövetőt is  azonosított , eddig két embert fogtak el.

A lap forrása szerint a főváros éjszakai életét meghatározó Vizovicki László letartóztatása előtt a lapok le voltak osztva, de a letartóztatása óta felborult ez a béke, és elkezdődhet a szabaddá vált piac újrafelosztása. Az informátor szerint a Fészek Klub előtti összeütközés is ennek a része volt.

A Blikk az akkori események központi figurájának tartja Petri Róbertet, aki ennek ellenére nem szerepel a rendőrség által körözött személyek listáján. A férfi állítólag elterjesztette magáról az éjszakai életben, hogy jó rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezik, ezért úszott meg korábban több erőszakos bűncselekményt, amelyekkel kapcsolatban felmerült a neve. A Blikk informátora szerint Petri valóban jóban van a rendőrséggel, de valójában nem lefizeti, hanem segíti a munkájukat.

A lapnak nyilatkozó névtelen forrás szerint a szórakozóhelyi támadások közel sem fejeződtek még be, várhatók a Kertész utcaihoz hasonló esetek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport