Árpád
-2 °C
3 °C

Bandaháború része lehet a Kertész utcai lövöldözés

2015.10.03. 09:46 Módosítva: 2018-07-25 14:36:38

Épp kibontakozó bandaháború lehet a két héttel ezelőtti belvárosi lövöldözés hátterében – írja a Blikk szombati száma. A gazdátlanul maradt Vizovicki-birodalom felosztása kezdődhetett meg a lap információi szerint.

Új arcok és új erővonalak jelentek meg a budapesti éjszakai életben

– írja a Blikk. Úgy tudják, hogy a balhé közvetlen oka az volt, hogy a jelenleg szökésben lévő Petri Róbert egy rokonát néhány nappal korábban kidobták a klubból, de az egyik érintett a lapnak azt mondta, más is lehet a háttérben.

Ahogy korábban  írtuk , szeptember 20-a vasárnapra virradóra  egy 10-15 tagú társaság tagjai szóváltásba keveredtek a  VII. kerületi Fészek Klub   biztonsági embereivel, ebből dulakodás alakult ki és gumilövedékes fegyverek is eldördültek.  Az összetűzésben  egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A rendőrség időközben több elkövetőt is  azonosított , eddig két embert fogtak el.

A lap forrása szerint a főváros éjszakai életét meghatározó Vizovicki László letartóztatása előtt a lapok le voltak osztva, de a letartóztatása óta felborult ez a béke, és elkezdődhet a szabaddá vált piac újrafelosztása. Az informátor szerint a Fészek Klub előtti összeütközés is ennek a része volt.

A Blikk az akkori események központi figurájának tartja Petri Róbertet, aki ennek ellenére nem szerepel a rendőrség által körözött személyek listáján. A férfi állítólag elterjesztette magáról az éjszakai életben, hogy jó rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezik, ezért úszott meg korábban több erőszakos bűncselekményt, amelyekkel kapcsolatban felmerült a neve. A Blikk informátora szerint Petri valóban jóban van a rendőrséggel, de valójában nem lefizeti, hanem segíti a munkájukat.

A lapnak nyilatkozó névtelen forrás szerint a szórakozóhelyi támadások közel sem fejeződtek még be, várhatók a Kertész utcaihoz hasonló esetek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?