Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Figyelem, a BKV és a MÁV is változtat a hétvégén

2015.10.03. 08:34

Több változásra is érdemes figyelni, ha a hétvégén tömegközlekedéssel utazna. A fővárosban a 4-6-os villamos vonalán, vonattal pedig a Kelenföldet érintő járatok esetében módosul a menetrend – írja az MTI.

Ezen a hétvégén a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között karbantartási és felsővezeték-átépítési munkák miatt pótlóbuszok járnak a 4-es és a 6-os villamosok helyett:

  • Szombaton és vasárnap a 4-es villamos csak Újbuda-központ és a Blaha Lujza tér között, a 6-os villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Blaha Lujza tér között közlekedik.
  • A Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között napközben a 4-6-os jelzésű, éjjel pedig a 6-os jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.

Módosul a Kelenföldet érintő vonatok menetrendje is, karbantartás miatt. A ferencvárosi és a kelenföldi állomás között nem járnak a szerelvények, ami azt jelenti, hogy

  • a menetrend szerint Kőbánya-Kispestről induló vonatok csak Kelenföldtől közlekednek, illetve oda érkeznek;
  • a vonatok a vágányzár ideje alatt a Keleti pályaudvar helyett a Déli pályaudvarról indulnak, illetve oda is futnak be.

Ez a változás nemcsak ezen a hétvégén, de a következőn, vagyis október 10-11-én is érvényben lesz.

Az érintett győri, veszprémi, észak-balatoni és dél-balatoni vasútvonal vágányzári menetrendjei elérhetőek a MÁV honlapján, ide kattintva. Ezen kívül az ELVIRA online menetrendi keresőben és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton (0640/494949) is lehet tájékozódni.