Hegyeshalomnál megint szívás, határellenőrzés és dugó van

2015.10.03. 16:27

Ismét ellenőrzik az autósokat az osztrák hatóságok a hegyeshalom-nickelsdorfi határátkelési pontnál, az M1-es autópályán emiatt torlódás alakult ki, írja az MTI a köztévére hivatkozva.

A tudósítás szerint a személyautókat és a furgonokat is ellenőrzik, utóbbiakat félreállítják és a rakterüket is átvizsgálják. A beszámolóból kiderült, hogy 3-4 hete nem volt ilyen szigorú határellenőrzés, az utóbbi időben csak szúrópróbaszerűen igazoltattak. Alig negyed óra alatt több kilométeres torlódás alakult ki az autópálya Ausztria felé vezető oldalán.

Zákánynál minden gördülékeny

Eközben feszültség nélkül halad a migránsok elszállítása Zákányból és Magyarbólyból. Szombat délutánig három migránsokkal teli vonat érkezett a horvátországi Botovoba, onnan rendőri irányítással a zöldhatáron át gyalog jöttek a bevándorlók Zákányba, ahonnan vonattal szállítják el őket Hegyeshalomba. Beremendről mintegy ötszáz bevándorló érkezett buszokkal Magyarbólyba szombat délután, ahol rendőri irányítással szintén vonatra szállnak.

A horvát belügy adatai szerint szombat délig  3 246 migráns érkezett hozzájuk. Ahogy azt pedig korábbi cikkünkben írtuk, pénteken Magyarországra a 300 ezredik, Horvátországba a 100 ezredik menekült is megjött.