Magyar siker: a 300 ezredik migráns is átlépte illegálisan a határt!

D  VG20151002043
2015.10.03. 11:37
A magyar-horvát barátságra tekintettel, ami mostanában azért kihűlőben, együtt ünnepelhetünk kerek számokat: a horvátokhoz pénteken a 100 ezredik menekült érkezett meg. Vigyázat, sok szám következik!

A police.hu napi tájékoztatóját böngészve derült ki, hogy pénteken a menekültekkel szemben intézkedő rendőrség egy nagyon szép kerek számot ünnepelhetett:

Október 2-án 300 ezer fölé emelkedett az illegális határátlépők száma!

Ez egészen pontosan úgy jött ki, hogy csütörtök éjfélig 295 285-en jöttek, majd a következő nap még 4897-en, így péntek késő estére egy kicsivel 300 ezer fölé, 300 182 főre emelkedett a menekültek száma. A különböző határszakaszokra lebontva ez így nézett ki:

  • Magyar-szerb határszakasz (Bács, Csongrád): 81 fő
  • Magyar-horvát határszakasz (Baranya, Somogy, Zala): 4796 fő
  • Magyar-ukrán határszakasz (Szabolcs-Szatmár-Bereg): 15 fő 

Horvátországba is megérkezett a százezredik

Vagyis továbbra is látható, hogy a szerb határra épített kerítés remekül működik és Horvátország felé tereli a menekültáradatot, ahonnan viszont változatlanul buszoztatják őket a horvát rendőrök a magyar határra.

Az együttműködés a két ország hatóságai között szinte tökéletes, ráadásul egy véletlennek köszönhetően a pénteki napon együtt ünnepelhették a szép nagy és kerek számokat: a  horvát belügyminisztérium oldalán szereplő adatok szerint 

október 2-án, pénteken 9 óráig Horvátországba is megérkezett a százezredik menekült,

a pontos szám: 100 066.

Jöhet a határzár a jövő héten

Persze apró szépséghiba, hogy miközben a menekültek átadása-átvétele még problémamentesen zajlik, a horvát zöldhatár közelgő lezárására már mindkét oldalon készülnek.

Ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, kormányzati forrásaink szerint a háromméteres kerítés elkészülte előtt azért nem akarják lezárni a határt, mert attól tartanak, hogy a horvát hatóságok szándékosan kihasználnák a gyenge, könnyebben átjárható pontokat, és 50-100 fős csoportokban megpróbálnák ott átdobni a menekülteket. Forrásunk azt állította, hogy horvát felderítők folyamatosan figyelik és fényképezik a magyar építkezést.