Jolán
2 °C
4 °C

Magyar siker: a 300 ezredik migráns is átlépte illegálisan a határt!

D  VG20151002043
2015.10.03. 11:37
A magyar-horvát barátságra tekintettel, ami mostanában azért kihűlőben, együtt ünnepelhetünk kerek számokat: a horvátokhoz pénteken a 100 ezredik menekült érkezett meg. Vigyázat, sok szám következik!

A police.hu napi tájékoztatóját böngészve derült ki, hogy pénteken a menekültekkel szemben intézkedő rendőrség egy nagyon szép kerek számot ünnepelhetett:

Október 2-án 300 ezer fölé emelkedett az illegális határátlépők száma!

Ez egészen pontosan úgy jött ki, hogy csütörtök éjfélig 295 285-en jöttek, majd a következő nap még 4897-en, így péntek késő estére egy kicsivel 300 ezer fölé, 300 182 főre emelkedett a menekültek száma. A különböző határszakaszokra lebontva ez így nézett ki:

  • Magyar-szerb határszakasz (Bács, Csongrád): 81 fő
  • Magyar-horvát határszakasz (Baranya, Somogy, Zala): 4796 fő
  • Magyar-ukrán határszakasz (Szabolcs-Szatmár-Bereg): 15 fő 

Horvátországba is megérkezett a százezredik

Vagyis továbbra is látható, hogy a szerb határra épített kerítés remekül működik és Horvátország felé tereli a menekültáradatot, ahonnan viszont változatlanul buszoztatják őket a horvát rendőrök a magyar határra.

Az együttműködés a két ország hatóságai között szinte tökéletes, ráadásul egy véletlennek köszönhetően a pénteki napon együtt ünnepelhették a szép nagy és kerek számokat: a  horvát belügyminisztérium oldalán szereplő adatok szerint 

október 2-án, pénteken 9 óráig Horvátországba is megérkezett a százezredik menekült,

a pontos szám: 100 066.

Jöhet a határzár a jövő héten

Persze apró szépséghiba, hogy miközben a menekültek átadása-átvétele még problémamentesen zajlik, a horvát zöldhatár közelgő lezárására már mindkét oldalon készülnek.

Ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, kormányzati forrásaink szerint a háromméteres kerítés elkészülte előtt azért nem akarják lezárni a határt, mert attól tartanak, hogy a horvát hatóságok szándékosan kihasználnák a gyenge, könnyebben átjárható pontokat, és 50-100 fős csoportokban megpróbálnák ott átdobni a menekülteket. Forrásunk azt állította, hogy horvát felderítők folyamatosan figyelik és fényképezik a magyar építkezést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?