Ferenc
10 °C
29 °C

Van egy jó meg egy rossz hírünk a hétvégére vonatkozóan!

2015.10.09. 18:25

Ez a hétvége a szélsőségeket kedvelő embereké lesz, legalábbis ami az időjárást illeti. Ha ön olyan ember, mint én, aki akkor érzi jól magát ha nyitott cipzárú kapucnis felsővel rohangál, hogy a pulóverén kívül megfelelően tudjon pólójával is obskurus metálzenekarokat hirdetni, nagyon nem fog örülni. 

Szombaton ugyanis borongós idő várható, minimum egy bőrdzseki használata ajánlott. Ha koszosak a kabátok - hiszen egy tisztességes rockernek több is van - érdemes azt a darabot elővenni, amin a legtöbb felvarró van, és egyben megspórolni egy kabáttisztítást, amennyiben valahol véletlenszerűen leesik az eső.  Ez egyébként várható elszórtan az ország több területén! Észak-keleti rockerek fullos ujjatlanban is szórhatják a metálvillákat, ugyanis ott néha ki is fog sütni a nap, többieknek marad a kabát és a cilinder! A szél nem lesz jelentős, úgyhogy akik Lukács Laci haját próbálják reprodukálni, vagy szimplán sűrűbb a hajkoronájuk, vigyenek magukkal extra ventillátort.

Vasárnap ezzel ellenben olyan napnak ígérkezik, amikor a minden szubkultúrát átívelően ciki esőkabát lesz az egyetlen racionális fegyver. Nekem egyszer mondták, hogy jól áll az esőkabát, amikor egy nagyon gyűrött citromsárga ingben jelentem meg egy ünnepségen. Itt mindenki égni fog a haverjai előtt, aki kimerészkedik az utcára, ugyanis az egész országban, egész nap zuhogni fog az eső, így vélhetően ez lesz az első nap, amikor senkit sem fog zavarni a vasárnapi nyitvatartás, és én is el fogok tekinteni a rendszeres vicces üzenetektől, amit Semjén Zsolt facebook oldalára szoktam küldeni. 

Az éjszakai hőmérséklet is drasztikusan esni fog tíz fok köré, de természetesen ez még nem jelenti azt, hogy egy termonukleáris atomtélre kell számítanunk, de kétségtelen hogy mindenki fázni fog, aki nem vesz fel pizsamát, amikor hajnalban hazakeveredik részegen egy koncertről.

Összességében a hétvége a csapadék, szél és elborultság jegyében fog telni.