Tarlós: Vegye át Lázár a BKV üzemeltetését!

DBELO20130729002
2015.12.03. 07:02 Módosítva: 2015.12.03. 13:36

Tarlós István főpolgármester interjút adott a Heti Válasznak. Tarlós már régóta politikus és egyike azoknak, akik nagyon jól ismerik, hogyan működik a magyar politika és milyen játszmák vannak benne, szinte kisgyerekként csodálkozik rá a világra a főváros tömegközlekedésének finanszírozása ügyében.

Sem pragmatikus értelemben, sem politikai szempontból nem értem az egész történet hasznát 

- mondta azzal kapcsolatban, hogy a BKV állami finanszírozása még mindig nem megoldott, noha Tarlós szerint szükség lenne a támogatásra. Szerinte ez politikai kockázat a Fidesznek és bár nem közömbös számára, de mint mondta, nem neki kell megnyernie a 2019-es választást. Lázár Jánosnak is odaszúrt egyet, mondván, a "befolyásos politikai szereplő" sem érti, hogy egy nagyváros tömegközlekedése pénzbe kerül. 

Tarlós szerint a nettó veszteségük az agglomerációs közlekedésben 12 milliárd forint, így ha nem kapják meg a költségvetési pénzt, akkor lehet, hogy nem mennek majd ki a buszok az agglomerációba, ennek biztosítása ugyanis állami feladat lenne. Ha pedig ez sem hatja meg az államot, akkor Tarlós szívesen átadja a kancelláriaminiszternek a BKV üzemeltetését. 

Leveszem a kalapom, ha képes megoldani

- mondta erről Tarlós, de azt azért jegyezzük meg, hogy az interjú elkészültekor a főpolgármester fején 

NEM VOLT KALAP! 

Beszélt még másról is egyébként, íme a lényeg:

  • A fonódó villamos karácsonyig elkészül, de csak akkor adják majd át, ha kész lesz a Széll Kálmán tér és a Lánchídnál lévő aluljáró. Tehát májusban.
  • Igaz, a fonódó villamost az utasok már december végén birtokba vehetik, de egy átszállási pont lesz a két vonalszakasz között, szóval annyira azért nem fog fonódni.
  • Tarlós szerint a 3-as metró felújítása is Lázár minisztériuma miatt húzódik. "Aki nincs otthon ebben a kérdésben, ne üljön rá retorziós szándékkal az anyagra, mert nem tudja, mit idéz elő vele" - szidta meg Lázárt.
  • Azt nem tudja megmondani, hogy lesz-e uniós forrás a 3-as metró felújítására. 
Ezért szívás Budapesten bárhova is eljutni