Nyolc évet kapott a békéscsabai molesztáló

2015.12.11. 11:29

Jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a békéscsabai férfit, aki hét kislányt molesztált 2011 és 2013 között – írja az MTI. 

A vádlott a bűncselekményeket már a 2013-as elfogásakor beismerte.  Az utolsó szó jogán a táblabíróság előtt azt mondta, nincs mentsége a történtekre, és szeretne még egyszer bocsánatot kérni a sértettektől és hozzátartozóiktól. Elmondta, a börtönben pszichológus segítségét kérte, és "másra sem vágyik, minthogy ne az legyen, aki".

A táblabíróság "tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak" és "tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése" bűntettében, illetve szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 23 éves vádlottat.

A táblabíróság döntésével enyhített az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék által kiszabott tíz és fél év fegyházbüntetésen. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, a törvényszék részben tévesen minősítette a vádlott szeméremsértő cselekményeit. Az ítélőtábla emellett enyhítő körülményként értékelte a vádlott személyiségzavarral járó betegségét, így elegendőnek látta a rövidebb időtartamú büntetés kiszabását.