Szilvia
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Selmeczi Gabriella kancellárnak pályázott

2016.01.11. 11:05

Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő is pályázott a szegedi egyetem kancellári posztjára - közölte a Délmagyar.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára, december 31-éig lehetett pályázni. Az EMMI tájékoztatása szerint 17-en szeretnék vezetni a Szegedi Tudományegyetemet. Az még nem nyilvános, hogy kik a pályázók, de néhány név azonban már kiszivárgott.

A Délmagyar szerint Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is beadta pályázatát.

Beadta pályázatát Dlusztus Imre, a lap egykori főszerkesztője is, aki jelenleg a mórahalmi Mini Hungary Park vezetője. Kancellár szeretne lenni Dr. Dömötör Máté, az igazgatásszervezési és szolgáltatási központ főigazgatója is, aki most a kancellárhelyettesi feladatokat látja el az egyetemen.

Devecz Miklós, a korábbi kancellár tavaly szeptemberben mondott le, miután egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtótámadások kereszttüzébe került. A csónakban ülő meztelen nőket ábrázoló fotó és a lengyel nyelvű felirat (Végre normális bevándorlók) tíz napig volt fenn Devecz személyes Facebook-oldalán. Miután a sajtó foglalkozni kezdett a bejegyzéssel, törölték az oldalról a fotót. A 2014 decemberében kinevezett Devecz állította, nem volt köze a Facebook-bejegyzéshez, ugyanakkor lemondott posztjáról. Devecz november 28-áig töltötte lemondási idejét, azóta Dömötör Máté látta el a feladatait.

A pályázókat a miniszterelnöki döntést megelőzően szakértő bizottság hallgatja meg. Ha az eljárás eredményes lesz, a nyertest várhatóan február 15-én nevezi ki három évre, 2019. február 14-éig a miniszterelnök.