Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos ágyán csalták ki rokonuktól a lakásait

2016.01.20. 10:52

A győri ügyészség vádat emelt egy mosonmagyaróvári anya és fia ellen, akik 2012 nyarán a kórházban fekvő, gyógyszerek hatása alatt álló és döntésképtelen állapotban fekvő rokonukkal aláírattak olyan dokumentumokat, amelyekkel ők lettek volna az egyetlen örökösei az ingatlanjainak. A vádlottak a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt nő testvére és édesanyja.

Az ügyben vádat emeltek egy helyi közjegyző ellen is, aki azt állítja, nem tudott arról, hogy a neki előadott adatok valótlanok, így 6 közjegyzői okiratot (többek között végrendeletet és ajándékozási szerződést) készített, amelyeket a vádlottak még aznap este aláírattak a rokonukkal. A férfi - aki ráadásul ügyvéd - és édesanyja 56 millió forint értékű kárt okoztak a két nappal később elhunyt nő férjének és kiskorú gyermeküknek.

Az ügyészség a vádlottakat hatrendbeli közokirat-hamisítással, a két hozzátartozót ezenfelül különösen nagy kárt okozó csalással vádolja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!