Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Gulyás: Szó sincs arról, hogy az alkotmánymódosítással teljhatalmat akarnánk

05
2016.01.22. 08:41

Gulyás Gergely abban bízik, hogy meglesz a kétharmados támogatás a parlamentben a terrorveszélyhelyzet miatt szükségessé vált alkotmánymódosításhoz, írja a Magyar Idők az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökével készült interjúban.

Mint mondta, ez ellenzéki támogatás nélkül nem lehetséges.

Éppen ezért szeretnénk kompromisszumra jutni minden, a tárgyalásra hajlandóságot mutató ellenzéki párttal. Ez az ország érdekében áll, hiszen sem az alkotmányos intézményrendszer működése, sem a magyar polgárok védelme nem lehet vita tárgya.

Szerinte az elmúlt egy év európai történéseinek hatására minden ország keresi azokat a jogalkotási lehetőségeket, amelyek hatékony kormányzati fellépést tesznek lehetővé válsághelyzetben. Gulyás Gergely kijelentette: szó sincs arról, hogy az alkotmánymódosítással teljhatalmat akarnának, a terrorveszélyhelyzetről szóló jogalkotási csomag, amely tartalmazza a honvédségi törvény és a nemzetbiztonsági törvény módosítását is, képessé teszi az országot arra, hogy ilyen helyzetben az állam saját maga és a polgárai védelmét elláthassa.

Gulyás szerint azt szeretnék, ha már február 15-től megkezdené ennek tárgyalását az Országgyűlés, ehhez február 9-ig kell benyújtani a törvénytervezetet. Ha mindent szeretne tudni az alaptörvény terrorveszély miatti módosításáról, akkor ezt a cikkünketolvassa el. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!