Illés
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Pénzmosás miatt nyomoz a NAV az öngyilkos Welsz Tamás ügyében

2016.01.29. 06:19

Költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt eljárás indult az adóhivatalnál a két éve elhunyt Welsz Tamással és ismeretlen társaival kapcsolatban - tudta meg a Magyar Idők.

A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi sajtóirodájától kapott információkra hivatkozva arról írt, hogy több adóigazgatási eljárást is kezdeményeztek a NAV-nál és megkerestek több másik hivatalt is, hogy további bizonyítékokat szerezzenek be a Welsz Tamás és ismeretlen társai ügyében folyó nyomozásban. Az adóhivatalt a Fővárosi Főügyészség bízta meg 2014 augusztusában a nyomozással, amely jelenleg költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt tart.

Welsz Tamás (archív)
Welsz Tamás (archív)
Fotó: Charity March

A konkrét adóigazgatási eljárásokról nem árult el többet a hivatal, de hasonló ügyekben a lap szerint az adóhatóság az adózó jogait, kötelezettségeit állapítja meg, ellenőrzi az adókötelezettségek teljesítését, a joggyakorlás törvényességét, az adózást érintő tényekről, adatokról pedig nyilvántartást vezet, és adatokat is igazol a hivatal. 

Az ügyön okmányszakértő is dolgozik, a bűnügyi főigazgatóság revizori főosztálya pedig elemzéseket készít. A lap úgy tudja, hogy az érintettek kapcsolatrendszereit is vizsgálják, az ügyben eddig gyanúsítottként senkit sem hallgattak meg, jelenleg is ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A nyomozás határideje 2016. március 14-én jár le.