Dunaújvárosi gyilkosság: megtalálták a holttestet

2016.02.16. 12:32

Eltűnésének napján otthonában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét vasárnap találták meg eltemetve egy dunaújvárosi ház pincéjében, írja az MTI. Az ügyben az egyik gyanúsított egy fideszes önkormányzati képviselő.

A rendőrségi szóvivő kedden Szekszárdon elmondta, a 41 éves áldozatot 2013. május 1-én dunaföldvári otthonában bántalmazták, a férfi belehalt sérüléseibe. Az emberöléssel három embert gyanúsítanak, G. R. 40, G. A. 44 és Sz. J. 32 éves dunaújvárosi lakosokat, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Az egyik gyanúsított Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, akinek a múlt héten felfüggesztették párt- és frakciótagságát.

Az áldozat egy dunaföldvári vállalkozó volt, Molnár Antal több mint két éve tűnt el, a családtagjai már akkor azt hangoztatták, hogy nem önszántából. Eddig nem volt egyértelmű, hogy a rendőrök mikor találták meg a holttestet, szó volt múlt szerdáról is, de vasárnap már arról számoltunk be, hogy a háznál rengeteg rendőr van, az utcákat lezárták, most pedig a rendőrség közölte: vasárnap a holttestet is megtalálták.

Az áldozat két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt volt, amelyre később egy épületet is emeltek. A rendőrség az eddigi információk alapján azt mondta, a férfi holttestét még a gyilkosság napján Dunaújvárosba vitték és elrejtették. A rendőrség a hétfői boncolás után biztosra veszi, hogy a dunaföldvári vállalkozó holtteste került elő.

A három gyanúsított ismerte egymást. A bántalmazás körülményeiről a rendőrség annyit mondott, nincs információjuk arról, hogy fegyvert vagy más eszközt használtak volna a gyanúsítottak. Vannak adatok arról, hogy előre kitervelten követték el a bűncselekményt, ezt azonban még vizsgálják.

Az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Az eljárás egyik gyanúsítottja, Gál Roland 2006 óta dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a városi közgyűlés közbiztonsági bizottságának is vezetője volt. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője múlt pénteken közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

Az önkormányzati képviselő politikai karrierjéről itt írtunk részletesen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport