Verekedett, keresi a rendőrség, de most nem is ez a lényeg

2016.02.20. 10:07

Még december végén történt egy viszonylag egyszerű incidens egy budapesti, belvárosi étteremben. Legalábbis a rendőrség közleménye alapján tényleg annak tűnik: egy Király utcai helyen egy férfi összeakaszkodott egy másik férfival, és alaposan helyben hagyta. Annyira, hogy a megtámadott zúzódásos sérüléseket szenvedett el, a támadóját pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt most keresi a rendőrség.

Ami miatt azonban a történet figyelemre méltó, az az, hogy az erről szóló közleményhez egy körözési fotót is mellékeltek. És nem is akármilyet.

Rendben, akik gyakran olvasnak rendőrségi híreket, tudják, hogy a körözési fotó műfaján belül időről időre bukkannak elő formabontó, a hagyományokkal leszámoló, a kísérletező kedvet kimaxoló alkotások. Az én személyes kedvenceim a sötétbarna folt támadott meg egy sötétszürke foltot egy homályos massza közepén jellegű alkotások.

Vagyis csak voltak eddig. De most ezzel a képpel minden megváltozott. Nem akarom túl tanáriasan körülírni, hogy a főalak kidolgozottsága így, vagy hogy a mellékalakokról való figyelem elterelését szolgáló pixelezés technikájának megújítása úgy, sem konzervatív észérvek mentén nem akarok a hitvány célszerűség kérdésén rugózni („mivégre volt ez az egész?”), egyszerűen csak átadom magam az élménynek – tegyék önök is ezt.

20162002091618
Fotó: Police.hu

És ha kigyönyörködték magukat, és felismerik a képen látható férfiak közül az egyetlen felismerhetőt, akkor szóljanak a rendőrségen, hogy hol van. Vagy ha személyesen ismerik, akkor szóljanak neki, hogy jobb, ha önként bemegy, ez máris enyhítő körülmény lehet, ha történetesen úgy alakulna a dolog.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport