Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Időközi választást írnak ki a gyilkossággal gyanúsított fideszes miatt

2016.03.04. 10:22

Időközi választás kitűzéséről döntött percekkel ezelőtt a dunaújvárosi helyi választási bizottság: a gyilkossági ügybe keveredett, és hétfőn lemondott Gál Roland megüresedett helyének sorsáról június 5-én dönthetnek a 4-es választókerület szavazói - értesült a Castellum.do.

A lap úgy tudja, hogy a képviselői szék sorsáról "június 5-én, vasárnap dönthetnek az érintett kerület választásra jogosult polgárai".

Gál Roland végleges távozását a Fidesz-KNDP sokáig nem nagyon erőltette. Ferbruár 22-én a közgyűlésben az ellenzék azt javasolta, hogy a közbizalom helyreállítása érdekében kérjék meg a gyanúsítottat, adja vissza mandátumát. A kormánypárti többségű képviselő-testület azonban nem támogatta a javaslatot.

Cserna Gábor polgármester akkor azt mondta, hogy a közgyűlés nem tudja felszólítani a képviselőt a lemondásra. Ráadásul az ügy még csak nyomozati szakban van, ha bírósági szakaszba jut, akkor a hatályos jogszabályok alapján a mandátummal a közgyűlés rendelkezhet.

A közgyűlés február 18-án még közbiztonsági tanácsnoki megbízását is meghagyta a gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandnak, és csak néhány nappal később változtattak véleményükön.

A gyanú szerint Gál és társai agyonvertek, majd a fideszes képviselő rokona házának kertjében elástak egy vállalkozót. Az áldozatra később betont is öntöttek. A rendőrség két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt találta meg a holttestet, amelyre később egy épületet is emeltek.

bűncselekmény több mint két évvel ezelőtt történt , de csak most sikerült a rendőrségnek felgöngyölítenie. A dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében, az eltűnésének napján, otthonában ölték meg. A 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, és a férfi belehalt sérüléseibe.

Ahogy  korábbi cikkünkben írtuk , rovott múltja ellenére szép politikai karriert futott be Dunaújvárosban Gál Roland fideszes önkormányzati képviselő. Annak ellenére nevezte ki párttársa korábban a közbiztonsági bizottság elnökének, 2014 őszén pedig az önkormányzat közbiztonsági tanácsnokának, hogy 2006-ban közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt is büntették. És ha ez még nem lenne elég, azt megelőzően magánokirat-hamisítás vétsége miatt volt megróva. A közbiztonsági bizottság elnökeként a rendőröket politikusként már ő tüntette ki.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport