Fogházat kapott egy zaklató Békéscsabán

2016.03.06. 08:02

Egyelőre nem jogerősen, de végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt a Békéscsabai Járásbíróság egy 39 éves, szegedi férfit zaklatásért a héten, írja a police.hu. A hosszú időn keresztül tartó zaklatás célpontja egy békéscsabai nő volt. G. Csaba 2015 júliusában szállt rá, megpróbálta megszerezni a telefonszámát egy közösségi oldalon, ezért elkezdett írogatni a barátnőinek.

Mivel a számot nem kapta meg, postai levelekre váltott, aztán a leveleit egy idő után már személyesen dobálta be a nő postaládájába. Utána a nő apjának a telefonjára kezdett üzeneteket küldözgetni, és személyesen is megjelent, áldozata háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a nő megmondta neki, hogy semmilyen formában nem akar kapcsolatba lépni vele, hagyja őt békén. Feljelentést is tett.

A rendőröknek G. Csaba beismerő vallomást tett. Azt állította, hogy szerelmes a nőbe, feleségül akarja venni. Azonban tudnia kellett, hogy erre esélye sincs, mert a nő már korábban is feljelentette. A férfi állítása szerint ennek ellenére reménykedett, de amikor a rendőrökkel beszélt, már azt mondta, hogy sajnálja a történteket, és megígérte, hogy nem zaklatja többé a nőt.

A korábbi feljelentés következményeként már volt egy jogerős ítélete, első alkalommal 6 hónap felfüggesztett fogházat kapott. Most, amikor csütörtökön ismét bűnösnek mondta ki a bíróság ugyanannak a nőnek a zaklatásáért, a büntetés már 4 hónap letöltendő fogház volt, és a múltkori 6 hónap végrehajtását is elrendelték. Ez az ítélet még nem jogerős.