Bombariadó van egy veszprémi gyárban

2016.03.24. 13:22

A vállalat egyik dolgozója közölte a veol.hu-val, hogy bombariadó van az egyik veszprémi cégnél. A megyei hírportál értesülését a megyei rendőrségi szóvivő megerősítette, de részleteket nem közölt.

A veol.hu úgy tudja, hogy mindenkit kiküldtek az épületből. A rendőrség megerősítette, hogy az üzemépületeket kiürítették, jelenleg bombakutatók vizsgálják át a létesítményt. A helyszínen Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány is megjelent.

pk0324balluffbombariado3 1
Fotó: Penovác Károly / veol.hu

„Megdöbbentő az eset, nem tartozik a cég kultúrájához, semmi olyan nem történt, ami erre okot adott volna” – nyilatkozta a lapnak Ötvös Tamás ügyvezető igazgató. Bár a céget a veol.hu nem nevezte meg, csak annyit írt, hogy ott 800-an dolgoznak, az ügyvezető neve alapján vélhetően a Balluff Elektronikai Kft.-ről van szó.

A hírportálnak néhány dolgozó név nélkül azt mondta: hazaküldték őket, de a többség nem nyilatkozott. A lap információi szerint a délutáni műszak elmarad. Ezt később az ügyvezető is megerősített. Ötvös Tamás arról is beszélt, hogy ez jelentős termeléskiesést jelent „Veszprém egyik legpatinásabb vállalatánál”, ami szerinte jól működő vállalat, ezért is „nagyon sajnálatos, ami most történt”.