Diáksztrájkkal támogatnák a március 30-i tanársztrájkot

2016.03.25. 20:10

A tanárokkal szolidáris diákok is sztrájkot hirdettek március 30-ra reggel 8 és 9 óra között - legalábbis ez áll a Diáksztrájk a jövőnkért! Facebook-csoport oldalán.

Íme a sztrájkfelhívás teljes szövege:

Diáktársaink!
Sokan már érzékelhetitek, hogy az oktatási rendszer jelen formájában nem készít fel minket a XXI. századi élet kihívásaira!
A március 15-én meghirdetett határidőig nem kértek bocsánatot a hatalom képviselői, és nem ültek le hiteles szereplők egyeztetni a 12 pontról a szakma képviselőivel.
A tanárainktól elvették a jogszerű sztrájk lehetőségét, de ők bátorságukat összeszedve úgy döntöttek, hogy 2016. március 30-án, szerdán délelőtt 8 és 9 óra között polgári engedetlenség formájában fejezik ki a változtatás iránti igényüket és az oktatási rendszerrel szembeni ellenérzésüket.
Most rajtunk a sor: DIÁKSZTRÁJKra hívjuk minden Diáktársunkat ugyanebben az időpontban, így mi is kinyilváníthatjuk a véleményünket!
Merjünk bátrak lenni, álljunk ki másokért, tanárainkért, de magunkért is, mert ez rólunk szól!
Szerda reggel suliba menet állj meg Te is az iskolád bejáratánál 1 órára és beszélgess barátaiddal, osztálytársaiddal, tanáraiddal, formáljatok élőláncot az iskola köré, vagy krétával írjátok le az épület előtt az általatok fontosnak tartott problémákat!
Mutassuk meg közösen, hogy MI is itt vagyunk, a MI véleményünk is számít és a MI jövőnket próbálják elvenni, mikor szakmailag megalapozatlan és elhamarkodott döntéseket hoznak!
Ajánlott viselet: kockás ing :)