Leragasztották a melegbarát matricát a Konzervatív Hallgatók

2016.04.15. 17:57

Emlékszik még a Konzervatív Hallgatók Szövetsége néven gründolt formációra, ami azzal a céllal jött létre, hogy a „liberális véleménydiktatúra” ellen harcoljon az egyetemeken vitaestekkel? Ezúttal a KHSZ szegedi tagjai akcióztak, saját matricával takarták le a melegbarát helyeket jelölő feliratot Szegeden. Ez a második hasonló akció a városban az utóbbi hetekben a SzegedMa.hu szerint.

13001142 1552853241682102 4163492528130739045 n
Fotó: Konzervatív Hallgatók Szövetsége / Facebook

Még csak 200 Facebook-lájknál tartottak, amikor a Magyar Hírlap készített interjút László Balázzsal, a szervezet vezetőjével. Az Átlátszó Oktatás ennek apropóján megtalált egy tavaly októberi felvételt, ahol László a Pax Hungarica nyilas mozgalom egyik rendezvényén konferált. Ugyanezen egy olasz vendégszónok gondolatait is ő fordította, mely szerint ellen kell állnunk a nemzetközi pénzügyi hatalom nyomásának, amely vad bevándorláson és államadósságon keresztül pusztítja el nemzeti önazonosságunkat.

A szegedi csoport április 12-én alakult meg, a SzegedMa szerint a szövetség több helyi tagja köthető a radikális jobboldalhoz, van, aki Szolnokon indult a Jobbik képviselőjelöltjeként, de nem jutott be a városi testületbe.

A matricák a Szegedi LMBT Közösségért Egyesület Szivárvány-hetéhez kapcsolódnak. Az első Biztonságos tér feliratot a Belvárosi Mozi előtt ragasztották ki. A kezdeményezéshez önkormányzati cégek, civil egyesületek, vendéglátóhelyek is csatlakoztak. A Jobbik Ifjúsági Tagozata az MSZP városi irodája előtt tiltakozott a “szivárványos propaganda” ellen.

A Konzervatív Hallgatók Szövetsége első helyi akcióként saját, áthúzott 1968-as matricájával ragasztotta át az egyik Vitéz utcai étteremnél található Biztonságos tér feliratú matricát.