87 éves beteget is kifosztott a debreceni kórházi tolvaj

2016.04.19. 10:20

A rendőrök elfogták azt a 22 éves nőt, aki a gyanú szerint nyolc embertől lopott debreceni kórházakban, írja a Police.hu.

Április 1-jén reggel a debreceni, Bethlen utcai rendelőintézetben a tolvaj beszélgetni kezdett egy 62 éves nővel, akinek a figyelmét elterelve a táskájából ellopott egy mobiltelefont és több ezer forint készpénzt. Majd aznap délután bement a Bartók Béla úton található kórházba, ahol az egyik kórteremben kifigyelt egy beteget. Neki a hátizsákját lopta el a benne lévő laptoppal, amíg a férfi kiment a mosdóba.

Egy másik kórteremben a nő egy szatyorból lopott el egy pénztárcát, majd az egyik nyitva hagyott öltözőből három ember értéktárgyait próbálta magával vinni. Megpróbált elmenekülni, de a kórházi dolgozók észrevettek, visszatartották és az bejelentést tettek a rendőrségen.

K. Edinát a járőrök előállították, a nő beismerő vallomást tett. Megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy március 22-én egy debreceni kórház kórtermében kifosztott egy ott alvó 87 éves beteget. Helyszíni kihallgatásán beismerte azt is, hogy tavaly szeptember 24-én a Nagyerdei körúton lévő kórházban egy kórteremben egy idős alvó beteg mobiltelefonját ellopta.