Felmondta Terézváros a lúgos támadásért elítélt gyerekorvos szerződését

2016.05.09. 14:07

Rendkívüli ülést tartott hétfő délelőtt Terézváros képviselő-testülete, az ülésen egyetlen napirendi pont volt: a Szociális Oktatási és Szervezési Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött egészségügyi ellátási szerződés azonnali hatályú felmondása. A zárt ülésen a képviselők meghozták a döntést a felmondásról, mondta el az Indexnek a testület egyik tagja, az MSZP-s Hatvani Csaba.

A Szociális Oktatási és Szervezési Korlátolt Felelősségű Társaság egyik tulajdonosa az a doktor B. Krisztián, akit múlt héten a Fővárosi Törvényszék első fokon bűnösnek talált aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okozó testi sértésben és kifosztásban. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy ő volt az a maszkos támadó, aki 2013 márciusában lúgot öntött volt barátnője nemi szervére, bosszúból, hogy áldozata szexuális életét örökre tönkretegye.

Az ítélet részeként a 4 év börtön mellett B. Krisztiánt 5 évre eltiltották az orvosi hivatása gyakorlásától is, de mivel az ítélet ellen fellebbeztek, az még nem jogerős, tehát ettől még egyelőre nyugodtan dolgozhatna tovább. B. Krisztián a támadás idején a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt, az utóbbi időben pedig Terézvárosban praktizált.

Az ítélet másnapján az önkormányzat közleményt adott ki az ügyben, eszerint nem tartják elképzelhetőnek, hogy az orvos Terézvárosban praktizáljon, részt vegyen gyerekek egészségügyi ellátásában. "Az önkormányzat vezetése ezért a mai napon egyeztetést kezdeményezett B. Krisztiánnal, aki megértette és elfogadta az önkormányzat döntését és érveit. Ígérete szerint tehát az orvos már mától nem lát el egészségügyi feladatokat a kerületben" - írták múlt csütörtökön.

Ettől még ugyanakkor az önkormányzatnak megmaradt a hatályos szerződése a B. Krisztiánt alkalmazó egészségügyi vállalkozással, ennek a felmondásával válik most hivatalossá a távozás.

A képviselő-testület egyhangúlag szavazott erről. Az önkormányzat hétfői délutáni közleménye szerint "ezzel kinyilvánította: nem kíván ilyen súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni, továbbá azt is, hogy amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a kft-vel a szerződést".  • Bérelnék
  • Bankszámla