János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váratlanul meghalt a Quaestor-ügyön dolgozó egyik ügyész

DEBRE20150320001
2016.05.12. 15:11

A napokban váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott - értesült az Index. A Fővárosi Főügyészség megerősítette az információnkat, Bagoly Bettina lapunk megkeresésére közölte, hogy "a napokban váratlanul és tragikusan fiatalon valóban elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze". Bagoly szerint ugyanakkor a munkatársuk halála közvetlenül nem befolyásolja a Quaestor "ügymenetét". Az ügyész azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott. 

A Quaestor-ügy egyébként nem áll éppen rózsásan, miután április elején a Fővárosi Törvényszék közölte, hogy szerintük hiányos a vádirat, ezért arra szólították fel a Fővárosi Főügyészséget, hogy egészítsék ki azt. A tárgyalást előkészítő ülésen a törvényszék megállapította, hogy a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A vádirat hiányosságainak pótlására a törvényszék 60 napos határidőt határozott meg. És a bíróság csak akkor tűzi ki a tárgyalást, ha a vádirat hiányosságait pótolják. Az ügyészség visszautasította a törvényszék állításait és nem hajlandó eleget tenni a hiánypótlásnak. 

Márpedig ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján, akkor május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást, azaz Tarsoly Csaba és társai nem is állnak majd bíróság elé. 

A Queastor-ügyről itt  írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!