Bernát, Felícia
EUR 383,86 Ft
USD 362,92 Ft
8 °C
30 °C

Egyre több gyerek kényszerül gyermekotthonba

2016.05.21. 09:01

A Magyar Nemzet által megszerzett adatok szerint egyetlen év alatt több mint 600-zal nőtt a gyermekotthonban élők száma Magyarországon. Miközben a kiürítés nem halad a tervezett ütemben, egyre több gyereket kell kiemelni a családjából, azoknak a száma viszont csökken, akik nevelőszülőséget vállalnak.

A lap felidézi, hogy a kormány célul tűzte ki a korszerűtlen intézmények kiürítését, és tavaly év végéig a törvény szerint nevelőszülőhöz kellett volna adni az összes olyan 6 évesnél kisebb gyereket, akit kiemeltek a saját családjából.

Ehhez képest a korosztály közel 12 százaléka még mindig gyermekotthonban élt tavaly december 31-én, írják. Idén év végéig a 6 és 12 év közti korosztályt is nevelőszülőnél kellene elhelyezni, vagyis még nagyjából 1000 gyerek dolgát kellene megoldani év végéig. Eközben 2015-ben mindössze 59-cel tudták növelni a nevelőszülőknél élő 6–12 évesek számát. Jelenleg összesen 8246 fő él intézményben. A lap közérdekű adatigénylést nyújtott be az emberi erőforrások minisztériumához, így kapta meg ezeket az adatokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek