Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormányszóvivőt 23 millióval támogatta Soros

D KOS20160505054
2016.05.28. 10:20 Módosítva: 2016-05-28 19:33:01

Kovács Zoltán kormányszóvivő a fideszesek között is különösen sokat köszönhet Soros Györgynek, a párt menekültügyi fantom-főellenségének. 

A Magyar Nemzet azt írja szombati számában, hogy a kormányszóvivő tanulmányait mai árfolyamon összesen 23 millió forinttal támogatta a magyar-amerikai üzletember. 

  • Kovács teljes doktori képzését a Soros pénzéből működő Közép-európai Egyetemen (CEU) töltötte, valamint egy éves előkészítőn is részt vett. A lap szerint ennek összértéke 18 millió forint.
  • A kormányszóvivő egy évet az Oxford Egyetem Queen's College elitkollégiumában töltött, ami lakhatással és tandíjjal együtt mai forintáron 5 millióba került. 

A lap felidézi, hogy Kovács csütörtök este az ATV-ben nem árulta el, hogy pontosan mennyivel támogatta őt Soros György, de kérdésre válaszolva azt felelte, "ha Soros György ezt mondja, akár vissza is fizetem". 

A Fidesz főmumusával kapcsolatban ugyanis a hiteltelenség árnyéka vetült a Fideszre, miután kiderült, hogy Soros több fideszes korábbi tanulmányait (például Orbán Viktorét vagy a Bibó Szakkollégiumét), de magát a pártot is komoly összeggel támogatta a rendszerváltáskor. Orbán ezért állítólag azt üzente Lázáron keresztül: ha Soros visszakéri, amit a fideszeseknek adott, akkor vissza kell fizetniük.