A kormányszóvivőt 23 millióval támogatta Soros

D KOS20160505054
2016.05.28. 10:20 Módosítva: 2016.05.28. 19:33

Kovács Zoltán kormányszóvivő a fideszesek között is különösen sokat köszönhet Soros Györgynek, a párt menekültügyi fantom-főellenségének. 

A Magyar Nemzet azt írja szombati számában, hogy a kormányszóvivő tanulmányait mai árfolyamon összesen 23 millió forinttal támogatta a magyar-amerikai üzletember. 

  • Kovács teljes doktori képzését a Soros pénzéből működő Közép-európai Egyetemen (CEU) töltötte, valamint egy éves előkészítőn is részt vett. A lap szerint ennek összértéke 18 millió forint.
  • A kormányszóvivő egy évet az Oxford Egyetem Queen's College elitkollégiumában töltött, ami lakhatással és tandíjjal együtt mai forintáron 5 millióba került. 

A lap felidézi, hogy Kovács csütörtök este az ATV-ben nem árulta el, hogy pontosan mennyivel támogatta őt Soros György, de kérdésre válaszolva azt felelte, "ha Soros György ezt mondja, akár vissza is fizetem". 

A Fidesz főmumusával kapcsolatban ugyanis a hiteltelenség árnyéka vetült a Fideszre, miután kiderült, hogy Soros több fideszes korábbi tanulmányait (például Orbán Viktorét vagy a Bibó Szakkollégiumét), de magát a pártot is komoly összeggel támogatta a rendszerváltáskor. Orbán ezért állítólag azt üzente Lázáron keresztül: ha Soros visszakéri, amit a fideszeseknek adott, akkor vissza kell fizetniük.    • Tippek
  • Hírek